GenelKıbrısManşetSiyaset

Erk: “İtaat kültürünü benimseyen UBP ile CTP nasıl hükümet olabilir?”

Ada TV’de Günaydın Ada programına konuk olan Cumhuriyetçi Türk Partisi eski Genel Sekreteri Kutlay Erk, hükümet kurma görüşmelerini değerlendirdi.

-GIYNIK ÖZEL

Mine İçsel’in sorularını yanıtlayan Kutlay Erk, UBP-CTP koalisyonu konusuna değindi.

“CTP-UBP koalisyonu olmaz”

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin, Ulusal Birlik Partisi ile bir koalisyona ortak olmayacağını ifade eden Erk, seçimlerden önce UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun; “İki parti arasında oldukça büyük farklar var.Bu kadar farklılıkla ben CTP ile koalisyon kurarsam; bırakın kamuoyuna kendime bile hesap veremem” cümlelerini değindi.

Unutulmayan söylemler

“Bunları söyleyen birinin sonra CTP’ye niye görevden kaçıyorsunuz demesi çok doğru bir şey değildir” diyen Erk, bu söylemlerin unutulmadığını belirtti.

Siyasette dün dündür, bugün bugün müdür?

İçsel’in “Siyasette dün dündür bugün bugündür deniyor” söylemi üzerine konuşan Erk, bu argümanın sağ partilerin geleneği olduğunu, sol siyasette böyle bir söylemin kabul edilmediğini dile getirerek şöyle konuştu;

“Sol siyasette dün bugüne çıkar. Bugün yarını kurar.  Dün bugüne çıktı, bugün de yarını kuracak. Sağ siyaset bunu söylemiştir. Ama beyefendi siz ne söylediğinizi bilecektiniz. Çıkıpta CTP ile kurmam mümkün deil diyeceksiniz 1 hafta sonra da görevden kaçıyorsunuz diyeceksniz. Bu sizin aslında nasıl bir siyasetçi olduğunuzun delilidir. Ayrıaca sağ siyasette itaat biat ve şükran kültürü var, biz de bu kültür yoktur. Böyle istikrarlı hükümet mi olur? Olmaz.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu