GenelKıbrısManşetSpor

Ekolojik Atlet ve Deniz Kızı Merle Liivand KKTC’de

Miami'de başlayacak yeni sezon çalışmalarına ve yeni rekor denemesi için hazırlıklarını sürdüren Merle Liivand, Yakın Doğu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü Mezunu olan Arda Aşaner  ile bir takım resmi temaslarda bulunmak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunuyor.

 

Merle Liivand ve Arda Aşaner, YDÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Mehtap Tiryakioğlu’nun daveti üzerine katıldıkları toplantıda fakültemiz Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ulaş Yavuz ve Doç. Dr. Nazım Serkan Burgul, Antrenörlük Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Erdağ ile bir araya gelerek Online Webinar ve Deniz ve Çevre Kirliliği konusunda yapılacak etkinlikler ile fakültemizin önderliğinde ve işbirliğiyle yürütülebilecek uzun süreli sürdürülebilir projeleri konuşmak için bir araya geldiler.

Estonya’lı Milli Yüzücü, Amerika Yüzme Antrenörleri Derneği Üyesi 4.Kademe Yüzme Antrenörü, model, girişimci ve triatlet olan Merle Liivand bir Guiness Dünya Rekortmeni. Son günlerde müthiş bir başarıya daha imza attı.

30km mesafeyi ellerini kullanmadan yalnızca ayakları ve bacaklarıyla yüzerek geçti. Merle, Deniz Kızı ayak paletleriyle hiç durmadan 9 saat yüzerek, 17.04.2021 tarihinde küresel iklim krizi ve okyanus kirliliğine ithafen kişisel olarak ürettiği ve geliştirdiği bu alanda kendi rekorlarını 3ncü kez kırmış oldu. İkinci rekorunu 20.08.2020 tarihinde 20km kırarak geliştirmişti.

Küresel İklim Krizi konularında çevre aktivisti olarak Okyanus Elçisi ve Dünya Temizlik Günü Elçisi ve Avukatı olan Merle Liivand, Çevrecilik ve denizlerimiz adına insanlık, doğa ve dünyamız için çok önemli gönüllü hizmetler veriyor.

Hayatının tutkusu olan yüzme sporunu, okyanusları, denizleri ve doğal hayatı korumak adına gönüllü aktivitelerle güçlendirerek insanların küresel iklim krizi üzerindeki etkisine, denizlerimizi, doğal yaşamı ve dünyayı tehdit eden çevre kirliliğine dikkat çekmek adına hayatını adadı.

Merle Estonya’da ve dünyada kendisini Su Dünyası yaşamını ve tutkusunu hiç durmadan araştırmaya ve keşfetmeye adayan Modern Hayat Deniz Kızı ve Buz Prensesi olarak tanınır.

Merle’nin uzun ve tutku dolu çevresel aktivistlik sicilinin doğal bir sonucu olan başarılarla dolu hayatında sürdürülebilir çabalar yürüterek ülke ve yerel yönetimler, üniversiteler, kurum – kuruluşlar ve işletmelerle işbirliği yapmanın değerine paha biçilemez.

30 Yaşındaki Okyanus Elçisi ve doğa gönüllüsü Vikingli ! Miami’de yaşıyor.

Miami’de Dolphins Rainbow Yüzme Kulübü’nde yüzme antrenörlüğü yapıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu