GenelKıbrısManşet

Efendi: Ben yaparım algısıyla yapılan yanlış yönetimin bedelini belediye emekçileri ödüyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden 2022 Belediye Seçimlerinde Lapta Belediye Başkanlığı’na aday Emre Efendi Lapta Belediyesi çalışanlarının eylemine destek belirterek “Burada mağdur olan belediye emekçileri ve belde halkıdır” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden 2022 Belediye Seçimlerinde Lapta Belediye Başkanlığı’na aday Emre Efendi Lapta Belediyesi çalışanlarının eylemine destek belirterek “Burada mağdur olan belediye emekçileri ve belde halkıdır” dedi.

GIYNIK’a açıklamalarda bulunan Efendi, Lapta Belediye Başkanı Aktuğ tarafından belediye meclis üyelerinin bu akşam düzenlenecek toplantıya çağrıldığını söyledi ve ekledi, “Bu işler bir günde çözülmez, aylardır uyarıları dikkate almayan Aktuğ, sendika ve çalışanların bir hafta önce grev kararı aldığını biliyordu ama son günü bekledi ve sabah 6:30’da bizlere mesaj göndererek bu konuyu görüşmeye çağırdı. Bu akşam hangi algı oyunu, hangi danışıklı dövüş yapılmıştır onu göreceğiz”

“BELEDİYE EMEKÇİLER MAAŞ BELDE HALKI İSE HİZMET ALAMIYOR”

Belediye meclis üyeleri olarak Aktuğ ile defalarca bu konuyla ilgili görüştüklerini ancak Aktuğ’un önerdikleri çözüm tavsiyelerine kayıtsız kaldığını kaydeden Efendi, “Yanlışların yapılmaması için defalarca uyarılarda bulunduk. Aktuğ tarafından katılımcı belediye yönetim şekli tercih edilmedi. Her şeyi kendi yapabileceği algısına düşerek yanlış kararlar üretti, uygulamaya koydu. Nihayetinde alınan kararın neticelerini ise belediye emekçileri maaş alamayarak belde halkı ise hizmet alamayarak ödemektedir” dedi.

“GREVİN TEK NEDENİ MALİ SIKINTILAR”

Belediye emekçilerinin böylesi bir durumu düşürülmesinin çok üzücü olduğunu ifade eden Efendi, “Bizim ve belediye emekçilerinin önceliği mali sıkıntılardır. 4-5 ayı bulan maaş geriliğine çözüm bulunmasıdır. Eskiden hukuksuz olarak yapılan ve mahkemeye havale edilmesi gereken fakat yıllardır hiçbir adım atılamayan atamalar ya da son dönemde belediye başkanının yanlış bir hamle yaparak işe aldığı geçici emekçiler öncecilikle derdimiz değildir” diyerek mali sıkıntılar nedeniyle emekçilerin greve gittiğini ve bu grevi haklı bulduğunu kaydetti.

 

“YUMURTA KAPIYA GELMEDEN BÖLGESİ İÇİN SAVAŞACAKTI”

Diğer yandan, Lapta Belediye Başkanı Aktuğ’un bahaneler arkasına sığınarak kendini savunmaya çalışmasının ekşi tadı vermeye başladığını ifade eden Efendi, “Maalesef yine mağdur edebiyatı yapıp bahaneleri arkasına saklandığı bir sosyal medya açıklaması yapmıştır. Yaptığı açıklamada pandemi ve selden bahsediyor ama pandemi sadece Lapta belediyesi sınırları içinde yaşanmadı.  Tüm dünyayı sarmış olduğu gibi 28 belediyemizde etkilendi. Sel gibi sıkıntılar başka belediyelerimizde de oldu ve bir şekilde o belediyeler vizyon, öngörü ve beceri ile cesaretli adımlar atarak hesap kitaplarını doğru yaparak batmadı. 2022 Ocak’tan itibaren bir şeyler düzelecek noktasında ise bu öngörü yapıp yapmadığından emin değilim. 2022’de devlet katkı payında söz aldığını belirtiyor ancak hayat pahalılığı da bu oranda artacak, çareyi sadece devlet katkı payında öngörüyorsa düşüncesi gibi açıklaması da acınası bir noktadadır ve öngörüsüzlük kokmaktadır.  Aktuğ, yumurta kapıya gelmeden önce bölgesi, belediyesi için savaşacaktı” dedi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu