KıbrısManşetToplum

Efendi: “Geleceğe emin adımlarla ve doğru planlamalarla yürüyeceğiz”

Coğrafi anlamda çok güzel bir bölgenin yönetimine aday olduğunu belirten Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Başkan adayı Emre Efendi, “Aynı zamanda seçmen sayımız fazla olduğu için bizim belediyemiz kritik bir öneme sahip” dedi

Coğrafi anlamda çok güzel bir bölgenin yönetimine aday olduğunu belirten Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Başkan adayı Emre Efendi, “Aynı zamanda seçmen sayımız fazla olduğu için bizim belediyemiz kritik bir öneme sahip” dedi.

“GELECEĞE EMİN ADIMLARLA VE DOĞRU PLANLAMALARLA YÜRÜYECEĞİZ”

Efendi, 25 Aralık’ta gerçekleşecek olan yerel seçimler sonrasında seçilmesi durumunda geleceğe emin adımlarla ve doğru planlamalarla yürüyeceğini kaydetti.

CTP’li olmasına rağmen tüm kesimlerle iyi anlaştığına vurgu yapan Efendi, “Bölge halkından aday olmam konusunda istek var” diye konuştu.

Efendi, hazırlıklarının ilk etapta Lapta bölgesi için olduğunu, fakat Alsancak bölgesini de gayet iyi tanıdığını ifade ederek, “Belediye sınırları içerisinde olan tüm bölgelere en doğru hizmeti götüreceğim” açıklamasında bulundu.

“BÖLGEMİZE HİZMET AŞKIYLA BU YOLA ÇIKTIK”

Bölgeye hizmet aşkıyla bu yola çıktığını dile getiren Efendi, “Projelerimizi ve ne yapmak istediklerimizi halkımıza aktarıyoruz” ifadelerini kullandı.

Efendi, bugüne kadar oluşan kutuplaşmayı ortadan kaldıracaklarını ve bölge barışını sağlayacaklarını söyledi.

Çevre düzenlemeleri noktasında yaşanan sorunlarla ilgili de konuşan Efendi, “Biz dersimize çalıştık. Çevreyle barışık bir şekilde projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

“BARINAK CİDDİ ANLAMDA EKSİKLİĞİMİZDİR”

Efendi, bölgede başı boş kedi ve köpeklerin olduğunu belirterek, “Maalesef bu konuda hiçbir yatırım yok. Barınak ciddi anlamda eksikliğimizdir” diye konuştu.

Bölgeye barınak kazandırmak için projelerinin olduğunu kaydeden Efendi, önemli olanın bu ‘barınakların sürdürülebilir olmasını sağlamak’ olduğunu ifade etti.

Efendi, ilk işlerinin imar planı çalışması olacağına da değinerek, “Bölgede bu konuya daha önceki yöneticiler yeteri kadar önem vermedi. Biz bölgemizi beton yığını yapmayacağız” açıklamasında bulundu.

“HAKKIMIZ OLANI ALMA NOKTASINDA HER TÜRLÜ MÜCADELEYİ VERECEĞİZ”

Belediyenin birleşme sonrasında toplam 300’e yakın çalışanının olduğunu söyleyen Efendi, “Devlet katkı payı konusunda merkezi hükümetle istişare içinde olacağız. Hakkımız olanı alma noktasında her türlü mücadeleyi vereceğiz” dedi.

Efendi, güneş enerjisi üzerinden bölgeyi ışıklandırmak için projeler üreteceklerini de ifade ederek, “Küçük iş araçlarını da elektrikli araçlara dönüştürme planlarımız var” diye konuştu.

Katılımcı bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini Vurgulayan Efendi, “Muhtarlarla ve bölge halkının tamamıyla sürekli iletişim halinde olacağız” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu