GenelKıbrısManşetSpor

Ege Erülkü tarihe geçecek

EGE ERÜLKÜ, EYOF 2023’TE YARIŞACAK

Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu milli sporcusu Ege Erülkü, 23-29 Temmuz 2023 tarihleri ​​arasında Slovenya’nın Maribor kentinde düzenlenecek 2023 Avrupa Gençlik Yaz Olimpiyat Festivali’nde (EYOF 2023) Türkiye Milli Takımı adına yarışacak.

BİSİKLET DALINDA İLK KIBRISLI TÜRK

 2008 doğumlu genç sporcumuz, organizasyonda yol bisikleti dalında yarışacak Türkiye takımındaki 3 sporcudan biri olacak ve bu branşta EYOF’a katılacak ilk Kıbrıslı Türk bisikletçi olarak tarihe geçecek. Bilindiği üzere tenis branşında da başarılı sporcumuz Aren Baybars yine Türkiye Milli Takımı ile bu oyunlarda yer alacak olan bir diğer Kıbrıslı Türk sporcumuz olacak.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

 Ege’nin EYOF 2023’e katılımı ile ilgili dün Lefkoşa Eziç’te basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Dursun Koç, Bisiklet Federasyonu Başkanı Salih Yalızat, KKTC MOK Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Sapsızoğlu ve Enver Kaya, BSD Kulüp Başkanı Hüseyin Akcan, kulüp temsilcisi Ecvet Orhun, yarışmaya katılacak olan bisikletçi Ege Erülkü ve ailesi katıldı. Basın toplantısında Bisiklet Federasyonu Başkanı Salih Yalızat, KKTC MOK Başkanı Dursun Koç ve sporcu Ege Erülkü açıklamalarda bulunarak spor kamuoyu süreçle ilgili bilgilendirildi, Ege’ye bu yolda başarı dileklerinde bulunuldu.

ERTEN BAŞARI DİLEDİ, YOLCULUK YARIN

 Toplantı sırasında orada bulunan, Anadolu Efes’teki gururumuz Kıbrıslı Türk basketbolcu Ertan Gazi de genç sporcuya başarılar diledi ve yarışlarını takip edeceğini söyleyerek Ege’yi motive etti. 15 yaşındaki genç sporcumuz, yarın adadan ayrılarak İstanbul’a gidecek ve Türkiye Milli Takımı kafilesine dahil olarak oradan da kafile ile birlikte Slovenya’nın Maribor şehrine hareket edecek.

ÖNCE TT, SONRA YOL YARIŞI

 Ege, 25 Temmuz Salı günü ilk olarak Bireysel Zamana Karşı (TT) yarışta pedal çevirecek ve 27 Temmuz Perşembe günü de yol yarışında mücadele edecek. Organizasyonun tamamlanmasının ardından ise Ege, 30 Temmuz Pazar günü yurda dönecek.

50 AVRUPA ÜLKESİNDEN 3600 SPORCU

 EYOF 2023’te, artistik cimnastik, atletizm, yol bisikleti, dağ bisikleti, hentbol, judo, yüzme, tenis, voleybol, kaykay ve 3×3 basketbol branşlarında yarışmalar yapılacak ve festivale 50 Avrupa ülkesinden 3600 sporcu katılacak.

TEAM TÜRKİYE’DE 2 KIBRISLI TÜRK, EGE VE AREN

 Team Türkiye kafilesinde atletizm, bisiklet (dağ ve yol), artistik cimnastik, judo, tenis, voleybol ve yüzme olmak üzere 8 spor dalında, 43 kız, 35 erkek olmak üzere toplam 78 sporcu yer alırken bunlardan 2’si Kıbrıslı Türk sporcularımız Ege Erülkü (yol bisikleti) ve Aren Baybars (tenis) olacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu