ManşetSporYaşam

Eğer kadın isterse

Eğer bir kadın isterse, bir erkekten daha iyi bir şekilde futbolu çevir” yazdık. Nasıl yazmayalım ki! Onların omuzlarında ‘dokuz tane şeytan’ var ve hepsine hükmedebiliyorlar, biz gariban erkekler ise daha ‘bir tane şeytanla’ baş edemiyoruz. Neyse, özetle ‘eğer kadın isterse’. Biz mi? Bizse askerlik anılarımızı ve olmayan futbol bilgimizi abartmaya devam

Kadınların makus tâlihidir eşlerinin abuk ve de şişirme ‘askerlik anılarını’ dinlemek, dinler gibi görünmek veya kısa yoldan kestirip atmak. Neymiş? ‘Askerde her gün 20 kilometre koşarmış, yüzermiş, hatta Anamur’a yüzerek gitmiş, çamurda sürünmüş, iki gün arazide aç-susuz kalmış, şoföre atlamış, lastiği patlatmış, komutanı dövmüş, uçaktan atlamış, havadayken arkadaşının paraşütü açılmamış da onu son saniye kurtarmış, bu da kesmemiş denizaltı ve tank kullanmış, hatta ve hatta F16 ile düşmanı bombalamış, mayın temizlemiş, keskin nişancıymış’ gibi zırvalar çok bizde! “Atma Recep” diye bakan eşlere de ‘inanmazsan duvarda asılı fotoğrafa bak’ cinsinden geveleyen Recep çok!

Hani şu bordo bereli ve de askeri kamuflajla çekilmiş fotoğraflar. ‘Gözlerin altına siyah çizgiler çekilir, mermiler boydan boya vücudu sarar, elde ağır makineli tüfek ve fonda da Apaçi helikopter’. Sanırsınız ki Taliban gazisi Afgan çıkartmacı bir kontrgerilla bizim adam! Hep yalan, hep abartı.

Neyse, diğer bir abartı işimiz ise futboldan anlama gevezeliği. Herkes kendince bir Guardiola veya Mourinho. Seyircisiz maç oynama yerine bayanlar ve çocuklar önünde maç yapma bu aralar çok moda.  “Aykut söyle, Alex ner’de” cinsinden kadın taraftarlar var ya, zeytinyağlı dolmalar eşliğinde futbol dünyasına çoktan katıldılar bile. Kimi hasta taraftar, kimisi ise ‘Maksat eve girmeyim’ modunda maç izliyor. E’ee çok anlayan(!) erkekler de internet üzerinden ha bire bayanları ti’ye alıyorlar sözde.

Beşiktaş’ın en etkin amigosu Erol Özdil dostum Facebook’tan mesaj verdi geçenlerde. İlgili yazının başlığını da; “Maça gelecek olan kadınlara uyarılar” diye çaktı; Neymiş?; “Top taca veya auta çıktığında bi’şey olmuyor. Çığlık atmayın… Sahada iki kale var. Herhangi birine top girerse gol oluyor, çığlık atabilirsiniz… Top siyah-beyazlıların kalesine girerse üzülün çünkü gol yedik…” yazdı kendisine tahsis edilen duvara. Bendeniz de “Erol gardaş, kadınlara iyi-güzel ders veriyorsun da onlar hâllerinden gayet memnun. Eğer bir kadın isterse, bir erkekten daha iyi bir şekilde futbolu çevir” yazdık. Nasıl yazmayalım ki! Onların omuzlarında ‘dokuz tane şeytan’ var ve hepsine hükmedebiliyorlar, biz gariban erkekler ise daha ‘bir tane şeytanla’ baş edemiyoruz. Neyse, özetle ‘eğer kadın isterse’. Biz mi? Bizse askerlik anılarımızı ve olmayan futbol bilgimizi abartmaya devam.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu