KıbrısManşetPolisiye – Adli

“Eğer polisi ararsan ve ben içeri girersem, çıkınca seni bulur, öldürürüm”

Lefkoşa’da meydana gelen kadına şiddet meselesiyle ilgili olarak tutuklanan zanlı Arif Akkurt, dün mahkemeye çıkarılarak, zanlının 1 ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verildi.

Lefkoşa’da meydana gelen kadına şiddet meselesiyle ilgili olarak tutuklanan zanlı Arif Akkurt, dün mahkemeye çıkarılarak, zanlının 1 ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verildi.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Alparslan Yavuz, olguları aktararak, huzurda bulunan zanlı Arif Akkurt’un Lefkoşa’da meydana gelen ‘Ciddi Darp, Kasti Hasar, Şiddet Tehdidi ve Mahkeme Emrine Riayetsizlik’ suçlarından methaldar olduğunu belirtti.

Polis, zanlının 11.07.2021 tarihinde saat 22:30 raddelerinde Lefkoşa Göçmenköy’de bulunan ikametgâhın mutfak kısmı içerisinde üvey oğluna yemek ayırmasını istemediği gerekçesiyle aynı yerde sakin 39 yaşındaki eşi A.A’nın, ensesini eli ile tutup sıktıktan sonra adı edileni ittirerek tuvalete götürüp, eli ile boğazından sıkıp, saçlarını çektikten sonra tekrardan adı edileni yatak odasına götürüp, saçlarını çekip, yüzüne tokat atıp, karnına yumruk vurmak sureti ile ciddi bir şekilde darp ettiğini söyledi.

Polis memuru Yavuz, zanlının ayrıca adı edilene hitaben, “Eğer polisi ararsan ve ben içeri girersem, çıkınca seni bulur, öldürürüm” demek suretiyle şiddet kullanma tehdidinde bulunup, akabinde adı edilene ait Samsung J5 marka cep telefonunu yere atıp, kasten ve kanun olarak kırılmasına sebebiyet vererek, Kasti Hasar suçunu işlediğini belirtti.

DAHA ÖNCE UZAKLAŞTIRMA KARARI ALINMIŞTI

Polis, zanlının 7 yaşındaki kızının yaşanan olayları anlattığını ve müştekinin ifadesiyle örtüştüğünü mahkemeye aktararak, yine Arif Akkurt’un 20.06.2020 tarihinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak, Ciddi Darp suçu ile ilgili 300/2020 sayılı teminata bağlanmış, teminat gereği izinsiz olarak, Haspolat-Belediye Evleri-8. Blok-Daire 2 dışına çıkmaması yönünde emir verilmesine rağmen izinsiz Haspolat bölgesi dışına çıkarak, eşi ile yaşamaya devam ederek mahkeme emrine riayetsizlik suçunu işlediğini anlattı.

Polis, zanlının ayni müştekiye karşı birçok benzer şiddet suçu işlediğine değinip, tutuklu yargılanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer, zanlının müştekiye karşı birçok benzer darp fiili olduğunu ve olayların 7 yaşındaki çocuğun önünde yaşandığının altını çizerek, zanlının 1 ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu