GenelKıbrısManşetSağlık

Eğitim Bakanı Amcaoğlu, yüz yüze eğitim için aşı çağrısında bulundu 

Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu, pandemi nedeniyle son bir yıldır yüz yüze yapılamayan eğitimin, tekrardan başlayabilmesi adına son günlerde yüz yüze eğitimin bir zorunluluk olduğunu ifade ederek, çağrılarda bulundu. 

Eğitim Bakanı Amcaoğlu, kaybedecek bir yılımızın daha olmadığına, çocuklarımızın öğretmenlerine ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak, “yüz yüze eğitim ve geleceğimiz için aşı olalım” çağrısında bulundu. 

Amcaoğlu, önümüzdeki 2021-2022 öğretim yılında okulların sağlıklı ve kesintisiz olarak açılabilmesi için çalışmalarına devam ettiğini daha öncelerde duyuran Bakan Amcaoğlu, ilgili kurumlar ile toplantı gerçekleştirerek yüz yüze eğitim için görüş alış-verişinde bulunuldu. 

Toplantıya katılan paydaşlar, 2021-2022 Öğretim yılında okulların kapanmaması ya da yine bir kapanma gündeme gelirse okulların en son kapanacak kurumlar olması gerektiğinin altını çizerken, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı arasında kurulacak koordinasyon mekanizması, yakın temaslı, temaslı veya pozitif vaka durumunda takip edilecek müdahale planı, bölgesel ve okul bazlı tedbirler üzerindeki görüşlerin, yetkili kurul olan Bulaşıcı Hastalıklar Üst kuruluna iletilmesi kararı alınmıştı. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu