GenelKıbrısManşet

Eğitim Bakanı aracılığı ile Sağlık Bakanı’na 291 dolar

KTÖS, öğretmenlerin aşılanması konusunda yaşanan sorunlara çözüm üretilmemesine tepki göstermek amacıyla Eğitim Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi.

97 okul çalışanı ve öğretmene söz verilmesine rağmen, aşılayamayan Eğitim ve Sağlık Bakanlarını protesto etmek için Eğitim Bakanlığı önünde açıklamalarda bulunan KTÖS, aşı için gerekli olan 291 dolarlık miktarı, aşı alımı için Eğitim Bakanı vasıtasıyla ile Sağlık Bakanı’na iletilmesi üzerine getirdiler. 

Elcil, tanesi 3 dolar olan Sinovac aşı için 97 tane öğretmenin aşının paralarını 291 dolar belirlenerek Sağlık Bakanın’na iletilmesi üzerine Eğitim Bakanı’na vereceklerini aktardı. Elcil, “Yağ çekerek anavatan ve şükran edebiyatı ile toplumun onurunu yerlerde sürükleyen, aşı konusunda bile el avuç açan bu zihniyet, toplumu temsil edemez. Bilindiği üzere Sinovac aşısının tanesi 3 dolardır. Adamızın kuzeyindeki nüfusu 600 bin olarak kabul ederek 3,600.000 dolarlık aşı ihtiyacımız olduğu açıktır. Nüfusu daha yüksek kabul edersek bile, maksimum 30 milyon TL ile tüm toplumun aşı ihtiyacı karşılanabilir. Her ay karantina otellerine ödenen para bu rakamın üzerindedir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu