EğitimKıbrısManşet

Eğitim dönemi kaosla başladı

Eğitim-öğretim, geride bıraktığımız dönem grevlerle ve kaosla sonlanırken; tam gün eğitim, öğretmen hakları ve ders kitapları nedeniyle yaşanan krizler yeni dönemin de habercisi oldu

Eğitim-öğretim, geride bıraktığımız dönem grevlerle ve kaosla sonlanırken; tam gün eğitim, öğretmen hakları ve ders kitapları nedeniyle yaşanan krizler yeni dönemin de habercisi oldu.


“EYLEMLERİMİZ GREV DEĞİLDİR”
Bazı okullarda “öğleden sonraları derse girmeme eylemi” başlatan, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, basın açıklaması yaparak eylem gerekçelerini paylaştı. KTOEÖS, eylemlerin, grev olmadığını ve okullarda dönüşümlü yapılacağını, okulların da günlük açıklanacağını, örneğin sabah okullarda ders yapıldığını ancak öğleden sonra 19 okulda eylem yapıldığını belirtti ve sorumlusunun Milli Eğitim Bakanlığı ve bakanın olduğunu savundu.

“ÖĞRETMENE VE SENDİKAYA KARŞI DAYATMA”
Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın, hiçbir hazırlık yapmadan tam gün eğitime geçtiğini, “ben yaparım olur” mantığıyla hareket ettiğini savunan Eylem, mevcut tam gün eğitim denen hareketin eğitimde kaos yaratacağını, güvenlik, beslenme sorunu yarattığını anlattı. Bunun, öğretmene ve sendikaya karşı dayatma olduğunu vurgulayan Eylem, öğretmenin kararlılıkla mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

“ÇOCUKLAR AÇ KALACAK”
Basın açıklaması yaptıkları Meral ve Vedat Ertüngü Lisesi’nde bekçi, bahçe kapısı, çocukların oturacağı yer, ağaç, gölge yani dinlenecek yer ve güvenlik olmadığını ifade eden Eylem, okulda 500 öğrenci olduğunu ama sadece küçük bir kantin bulunduğunu, ayrıca maddi durumdan dolayı çocukların aç kalacağını kaydetti.

VELİLERDEN DESTEK TALEBİ
Öğretmenlerin çocuklara destek verdiğini anlatan Eylem, okulun altyapısının eksik olduğunu, soyunma odası, kâğıt, internet gibi eksikler gördüklerini belirtti.  Sınıfların yetersiz ve kalabalık olduğunu da ifade eden Eylem, verimli bir eğitim verilemediğine işaret etti. Eylem, velilerden de öğrencilerin aç kalacağı ve güvenlik riskine karşı dikkat çeken sendikaya destek verilmesini istedi. Eylem, bu şartlarda tam gün eğitimin doğru olmadığını ancak yeterli altyapı donanım yapılırsa tam gün eğitme geçilebileceğini ifade ederek, bunun dışındakinin “dayatma” olduğunu savundu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu