EğitimKıbrısManşetToplum

Eğitim yuvası pislik yuvasına döndü

Ülkede okul eksikliği yaşanırken, öğrencisi ‘az’ diye 2019 yılında kapatılan Erdal Abit İlkokulu’nun son hali utandırdı

Ülkede okul eksikliği yaşanırken, öğrencisi ‘az’ diye 2019 yılında kapatılan Erdal Abit İlkokulu’nun son hali utandırdı.

DEVRİM DEMİR  

OKULUN SON DURUMU UTANÇ VERİYOR
Gemikonağı’nda yıllar boyu yüzlerce çocuğun eğitim yuvası olan Erdal Abit İlkokulu, âtıl durumda bırakılarak kaderine terk edildi. Terk edilmiş görüntüsü ile utanç veren, bir zamanlar bahçesinde çocuk cıvıltıları olan okulun avlusu çöp ve alkol şişeleri ile doldu. Kapatıldıktan sonra tek bir yetkilinin uğramadığı okulun camları kırık, çocukların ders gördüğü sıralar ise bir odaya atılıp üzerine kilit vuruldu. Okulun kapatılmaması için birçok kez eylem yapılmış ama hiçbir sonuç alınamamıştı. Bahçesinde çocukların coştuğu oyun parkındaki oyuncaklar kırık dökük, okul bahçesinde büyüyen otlar çoktan kırılan oyuncakları sardı.

SINIFLAR SAVAŞ ALANI GİBİ
Gemikonağı Erdal Abit İlkokulu 1974 yılından bu yana binlerce öğrencinin eğitim yuvasıydı. ‘GÜZELYURT’ Gazetesi’nin bölge sakinlerinden edindiği bilgiye göre; ‘öğrenci azlığı’ nedeniyle 2019’da kapatıldı ve öğrenciler Yedidalga İlkokulu’na aktarıldı. Aradan geçen zamana rağmen âtıl durumda bırakılan okulla ilgili Eğitim Bakanlığı da hiçbir tedbir almadı. Okulun girişi kapısı kırıldı, bir zamanlar eğitim yuvası olan okul, şimdilerde terk edilmiş haliyle kriminal olaylara yuva oldu. Kaderine terk edilmiş, bakımsızlıktan dökülen okul binasının çevresinde de hiçbir tedbir alınmadı.

EĞİTİM YILI YAKLAŞIRKEN
2022-2023 Eğitim yılı sıkıntılarla kapanırken, yaklaşık üç hafta sonra açılması hedeflenen okulların ne şartlarda açılacağı henüz belli değil. Birçok okul bakımsızlıktan dökülürken, deprem riski bulunan olan okullar için Bakanlık henüz bir adım atmadı. Gemikonağı’nda yaşayanlar Erdal Abit İlkokulu’nun 1974 yılından 2019 yılına kadar binlerce çocuğa eğitim yuvası olduğunu, tüm engellemelere rağmen kapatılmasına engel olamadıklarını söyledi. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Her yıl okullarda onlarca soruna hiçbir çözüm üretilmedi. Gözümüzün önünde yıllanmış bina kaderine terk edildi, onlarca çocuğun eğitim aldığı okul resmen âtıl durumda ve bu utanç verici bir durum” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu