EğitimGenelKıbrısManşet

“Eğitimi düşünmeyen bir bakan istemiyoruz”

Okullarda yaşanan temizlik ve hijyen sorununa dikkat çekmek isteyen, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası ve Kamu İşçileri Sendikası, Arabahmet İlkokulu önünde yaptıkları açıklamada, Eğitim Bakanı’nı istifaya davet etti

MAVİŞ: ÇOCUKLAR SALGIN HASTALIK RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA

Okullarda temizlik ve hijyen sorunu yaşandığına işaret eden KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, toplu iş sözleşmesi için yürütülen haklı bir mücadele olduğunu ancak Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın bu hak arayışına karşı duyarsız olduğunu ifade etti. Okullardaki durumun endişe verici olduğunu anlatan Maviş, çocukların tifo gibi salgın hastalıkların yaşanabileceği bir ortamda eğitim gördüğünü söyledi.

“GEREKİRSE ÇÖPLERİ BAKANLIĞA BIRAKACAĞIZ”

“Eğitim Bakanlığı’na artık egosundan taviz vermeyi tavsiye ediyoruz” diyen Maviş, yaşananların utanç verici olduğunu kaydetti. “Eğitimi düşünmeyen, öğretmeni, öğrenciyi düşünmeyen bir bakan istemiyoruz” ifadelerini kullanan Maviş, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı’nı istifaya çağırdı. Mücadelelerinin süreceğini, gerekirse çöpleri bakanlığa bırakacaklarını dile getiren Maviş, öğretmenlerin grev dâhil her türlü demokratik eylem haklarını kullanmasının masada olduğunu belirtti.

SERDAROĞLU: BUNLARIN HESABINI VERECEKLER

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, demokrasi, hak ve adalet için mücadele ettiklerini ancak yasaları yürütmekle görevli olanların bunların karşısında olduğunu söyledi. “Toplum sağlığını tehdit etme pahasına bu yoldan vazgeçmiyorlar” diyen Serdaroğlu, bir akıl tutulması yaşandığını kaydetti. Okulların temizlenmemesinin sorumluluğunun ne okul aile birliklerinde ne de hakları için mücadele edenlerde olduğunu dile getiren Serdaroğlu, bakanlığın sanki hiç sorumluluğu yokmuş gibi hareket ettiğini söyledi. “Bakanlık uyuyor, duymazlıktan geliyor” diyen Serdaroğlu, mücadeleyi bırakmayacaklarını dile getirerek, “Bunların hesabını verecekler” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu