Güney KıbrısKıbrısManşetSağlık

Eğlence merkezi sahipleri Cuma günü eylem yapıyor

Güney’deki mekan sahipleri, hükümeti SafePass uygulamasına karşı protesto etmekle tehdit ediyor.

Çeviri – Meyil Avcan

Rekreasyon merkezlerinin sahipleri, işletme sahiplerinin, müşterilerin ve personelin SafePass’a sahip olduğunu kontrol ettiğiyle ilişkin yayınlanan kararnamenin değiştirilmesini istiyor.

İşletme sahipleri, kararnamenin değiştirilmemesi durumunda hükümete çağrı yaparak, ülke çapında protesto düzenlemekle tehdit etti.

Rekreasyon Merkezleri (Pasika) Sahipleri Derneği tarafından tedbirin pratik olmadığı konusunda çok sayıda şikayetin gelmesinin ardından, Genel Sekreteri Fanos Leventis, Cyprus Mail’e, üyelerinin çeşitli protesto önlemleri almaya hazır olduklarını söyledi.

Leventis, “Bize yüklenen bu sorumluluğa katılmıyoruz, bu bizim işimiz değil ve [kontrol edemeyiz], birçok pratik zorluk var. Bunlardan bir tanesi de bazı personelin kontrolleri yapmayı reddetmesi” dedi.

Pasika’ya göre, bu önlemin uygulanmasından bu yana işletmelerin cirosunun %60 düştüğü ve kapasitelerinin yalnızca %50’sinde çalışmasına izin verildiği ifade edildi.

Dernek, Çalışma Bakanlığı’nın müşterileri SafePass için kontrol etmeleri için işsizleri görevlendirmesini tavsiye ederek, “Devlet bu şekilde pandemiyi kontrol altına alabileceğine inanıyor. Müşterilerimizin SafePass kontrolü için işsiz kişilere, işletmelerimizde çalışma fırsatı sunarak işsizlik ödeneğine harcadığı parayı biriktirecek” dedi.

Ancak, bu bir sonraki kabine toplantısında kabul edilmedikçe veya devlet SafePass kullanımına ilişkin kararnameyi değiştirmeye karar vermedikçe, önemli sayıdaki eğlence merkezi sahiplerinin Cuma gününden itibaren ülke çapında protesto yürüyüşleri de dahil olmak üzere bazı eylemler yapacağı ifade edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu