KıbrısManşetSiyasetToplum

Eğri ok doğru yol almaz derler

Rektör Aykut Hocanın  ve ekibi istifa etti.. Peki ya Mütevelli Başkan ve üyeleri ne zaman istifa edecek? Eski rektör Hoca'nın yalnız mı yönetiyordu DAÜ'yü?

Kendi hatalarını çuvala basar ,başkalarınınkini duvara asar diye bir söz vardır, bilir misiniz? DAÜ VYK  de tam öyle..

Rektör Aykut Hocanın  ve ekibi istifa etti.. Peki ya Mütevelli Başkan ve üyeleri ne zaman istifa edecek? Eski rektör Hoca’nın yalnız mı yönetiyordu DAÜ’yü?

Elbette hayır!

Peki rektör ve ekibi DAÜ’de kötü yönetim sergilerken, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu ne yapıyordu? Öyle ya toplantılarda pirili oynayacak halleri yoktu. DAÜ’yü yönetiyorlardı.. Dolayısıyla konuya neresinden bakarsak bakalım, ortada kötü yönetilmiş, iflasın eşiğine gelmiş, belki de o eşiği de geçmiş bir kurumda mütevelli heyeti diye ortada geziyorsanız, ya da iddianız oysa, bu kurumun gidişatından en az rektör ve ekibi kadar sizler de sorumlusunuz.

Bunun lamı cimi yok.

O halde rektör ve ekibinin istifası sonrası yapılması gereken mütevelli heyetinin de topyekûn istifa etmesidir. Ha onlar istifa etmiyorsa, hükümetin de bu konuda inisiyatif üstlenerek DAÜ mütevelli heyetini derhal görevden alması gerekiyor. Kimse kusura bakmasın ama DAÜ eğer kötü yönetimden dolayı bu denli bir ekonomik kriz yaşıyorsa bugün,bunda DAÜ mütevellinin de payı olduğu gerçeğini kimse inkar edemez. Kaldı ki ortada bir başarısızlık varsa bu rektör ve ekibini bağladığı kadar DAÜ mütevelli heyetini de bağlamaktadır. DAÜ’nün mali yapısı alınmayan önlemler, yapılmayan icraatlar nedeniyle göz göre göre bozulurken rektörü ve ekibi başarısızdır ama DAÜ mütevelli heyeti başarılıdır gibi saçma sapan bir argüman ortaya konulamayacağına göre nasıl ki rektör ve ekibi istifa kararı almışsa ( zorunlu olarak da olsa ) mütevelli de aynı kararı almalı ve DAÜ’nün önünü açmalıdır, Başarı da başarısızlık da bir bütün olarak DAÜ VYK’yı da en az rektör ve ekibi kadar bağlar. Bu nedenle DAÜ’nün akıbetinden VYK’da  sorumludur.  Belki unutulmuştur diye kendilerine hatırlatayım,  DAÜ’nün  yönetim şeması içinde en tepede DAÜ mütevelli başkan ve üyeler yer almaktadır.

Umarım ki bundan sonraki süreçte VYK oluşumu da, rektörlük belirlenmesi de siyasi oyunlara maruz kalmadan şekillenir ve ehli kişilerden oluşur..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu