KıbrısManşet

Ehliyet sahtekarlığı

Girne’de yaşanan sahte ehliyet skandalı akıllara durgunluk verdi. Ehliyet için sahtekarlığa başvuran ve ehliyet müfettişinin imzasını dahi taklit eden şahısların cesareti, büyük şaşkınlık yarattı.

Girne’de yaşanan sahte ehliyet skandalı akıllara durgunluk verdi. Ehliyet için sahtekarlığa başvuran ve ehliyet müfettişinin imzasını dahi taklit eden şahısların cesareti, büyük şaşkınlık yarattı.

SINAVA GİRMEDEN SINAVA GİRMİŞ GİBİ EVRAK DÜZENLEDİLER
Girne’de meydana gelen “Resmi Evrak Sahteleme”, “Evrak Sahteleme”, “Sahte Resmi Evrağı Tedavüle Sürme” ve “Sahtekarlıkla Kayıt Temini” suçlarından tutuklanan Celal Abbas Uğuroğlu ve Sezer Karataş’ın ardından zanlı Levent Baysal da tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru, Girne’de, Sürüş eğitmeni Celal Abbas Uğuroğlu ve Sezer Karataş’ın 16 Mayıs 2022 tarihli Girne Sürüş Ehliyetleri Müfettişliğinin öğrenci ehliyet sınav sonuç listesinde ismi olmayan ve sınava dahi girmeyen zanlı Sezer Karataş adına sahte form düzenlediklerini aktardı.

MÜFETTİŞİN İMZASINI VE RESMİ MÜHRÜ SAHTELEDİLER
Zanlı adına düzenlenen sahte form ve Vergi Dairesi tarafından zanlı adına düzenlenen Genel Tahsilat Makbuzunun arka kısmına, söz konusu sınav tarihinde görevli müfettiş U.Ö.’nün imzasını sahteleyip ‘GEÇTİ’ ibaresi yazarak sahte olarak düzenlenmiş mührü vurmak suretiyle, resmi evrakı sahtelediklerini ifade eden polis memuru, zanlıların söz konusu resmi evrakı Girne Vergi Dairesi’nde tedavüle sürdüklerini ve bu yolla zanlı Sezer Karataş adına ‘DE’ sınıflarına haiz öğrenci sürücü belgesini sahtekarlıkla temin ettiklerini dile getirdi.

ZANLILAR TUTUKLU KALACAK, SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Meselenin 8 Haziran 2023 tarihinde polisin bilgisine geldiğini ve ilk etapta Celal Abbas Uğurluoğlu ile Sezer Karataş’ın tespit edilerek tutuklandıklarını kaydeden polis memuru, meseleyle bağlantısı olan Ergüneş Şoför Okulu yetkilisi Levent Baysal’ın ise arandığını öğrenmesi üzerine Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek teslim olduğunu mahkemeye aktardı. Zanlılar Celal Abbas Uğurluoğlu ve Sezer Karataş aleyhine 10 Haziran Cumartesi gün temin edilen 3 günlük tutukluluk süresinin ardından, zanlı Levent Baysal aleyhine de soruşturma maksatlı 2 günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu