EkonomiGenelKıbrısManşet

Ekmek bulamayan kafayı yesin!

Göç Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi tarafından yayınlanan anketin ilk bölümünde, ekonomik durum ve toplumun ruh hali incelendi. CMIRS’ın Eylül 2021 araştırma sonuçlarına göre, “Halk ekonomik geleceği konusunda korku içinde” yaşıyor

KIBRIS SORUNU HALA ÖN PLANDA… Göç Kimlik ve Hak Çalışmaları Merkezi (CMIRS) Eylül 2021 araştırma sonuçlarına göre, Halkın %69’u ekonomik durumunun 2 sene içerisinde daha kötü olacağını düşünüyor ve ekonomik geleceği konusunda korku içinde. Halkın 3’te 2’sinin ekonominin kötüye gitmesi korktuğunu gösteren araştırma, ankete katılanların %89’unun işlerin yanlış yönde gittiğini düşündüğünü gösterirken, bu oran bugüne kadarki en yüksek değer olarak dikkat çekiyor. Ülkedeki yaşayan yaklaşık her 10 kişiden 9’unun işlerin yanlış gittiğini düşünüyor olması ise toplum adına oldukça çarpıcı ve düşündürücü bir sonuç olarak karşımıza çıkıyor. Katılımcılar ülkenin en önemli sorunlarını sırasıyla ekonomik sorunlar; Kıbrıs Sorunu, işsizlik, korona ve yeteneksiz/beceriksiz liderler olarak belirtti.

MUTSUZ, ÖFKELİ, ÇARESİZ, DEPRESİF VE GÜVENSİZ… CMIRS Eylül 2021 araştırması sonuçlarına göre, KKTC halkının mutluluğu her geçen gün biraz daha azalıyor. CMIRS’in araştırmasına göre Mart ayından beri düşüş göstermekte olan mutluluk oranında Eylül’de Haziran’a kıyasla ciddi bir düşüş gözlemlendi. Mart’ta 10 üzerinden 6.79 olan mutluluk puanı Haziran’da 6.50’ye düşerken, Eylül’de 5.75’e kadar geriledi. Araştırmayı yürütenler, bu konuda “Artan ekonomik kaygılar yanında siyasi/demokratik kaygıların da bu düşüşe yol açmış olduğu yorumu yapılabilir” şeklinde görüş belirtiyor. Eylül 2021 anketi toplumun ruh halinin tüm dönemlere kıyasla en kötü durumda olduğunu ortaya çıkardı. Olumsuz duygu yaşayanların oranlarında 3 ay öncesine kıyasla ciddi artışlar gözlemlendi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu