GenelKıbrısManşet

Eko gün 5 Mayıs 2024 Pazar Günü gerçekleştirilecek

Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi, 24’üncüsü düzenlenecek olan Eko günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. 5 Mayıs 2024 Pazar Günü gerçekleştirilecek olan Eko gün, Büyükkonuk köy meydanında, görkemli ve dolu dolu bir programla hayat bulacak.

Mehmetik-Büyükkonuk Belediyesi Başkanı Fatma Çimen Tuğlu, Eko gün hakkında yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Değerli basın mensupları,

Bugün burada 24. Büyükkonuk Eko günü 5 Mayıs 2024 Pazar Günü, Büyükkonuk köy meydanında, görkemli ve dolu dolu bir programla gerçekleştireceğimizi halkımıza müjdelemek için bulunuyoruz.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir ilk EKO GÜN Etkinliği olma özelliği taşıyan Büyükkonuk Eko Gün’ümüz, bundan tam 17 yıl önce ilk kez Ekim 2007 tarihinde yapılmıştı.

21 satış standı ile başlayan bu macera, her yıl daha da gelişerek bugünlere ulaşmış ve bir marka haline gelmiştir.

Değerli Basın mensupları;

Hatırlayacağınız üzere uzun bir süre ara verildikten sonra biz göreve geldikten sonra halkımıza vermiş olduğumuz sözü tutarak 8 Ekim tarihinde yeniden Eko günlerimizi yapmaya başlamıştık. 8 Ekim’de gerçekleştirdiğimiz Eko gün muhteşem bir katılım ile gerçekleşmiş ülkemizin dört bir yanından gelen insanlar son derece mutlu bir hafta sonu geçirmişlerdir. Söz verdiğimiz gibi Eko günün yenisini 5 Mayıs’ da yapıyoruz.

Değerli Basın mensupları;

5 Mayıs 2024 Pazar günü gerçekleştireceğimiz Büyükkonuk Eko Gün’ümüzde, satışı yapılacak yerel yiyeceklerimizle, el sanatlarımızla ve etkinliğe katılacak sanatçılarımızla halkımıza muhteşem bir hafta sonu yaşatmayı hedefliyoruz.

Bu topraklarda atalarımızın unutulmaya yüz tutmuş kültürel yaşamını, geleneksel yiyecek ve içeceklerimizi, motiflerle işlemiş olan geleneksel el sanatlarımızı, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi’nin kültürel anlamda en büyük hedefidir.

Bu düşünce ile yapılan Etkinliğimiz, bir tam gün boyunca devam edecek ve Sabah Saat 10.30’da başlayıp akşam 18.30’a kadar devam edecek.

Eko Günümüzde; Aytaç Çağın’dan Keman Dinletisi, Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi Halk Dansları, Karpaz Kızları Gösterisi, Mehmetçik Kültür ve Dayanışma Derneği, HASDER, Gazi Mağusa Halk Dansları Derneği, Geçitkale Serdarlı Belediyesi, Dikmen Gençik Merkezi Ekiplerinin Halk Dansları Gösterilerinin yanında Ferdi Usbahalı, Grup Otantik, Osman Özcömert ve Murat Çığ Konserleri de yer alacak.

Bu yıl Eko gün etkinlikleri çerçevesinde Lezzet sokağımız ve Kıbrıs oyunları sokağımız ziyaretçilerimiz ile buluşacaktır. Lezzet sokağımızda sıcak yemek ve yiyecekler yapılarak ziyaretçilerimize sunulacaktır. Kıbrıs oyunları sokağımızda unutulmaya yüz tutmuş Geleneksel Kıbrıs oyunlarından oluşan çocuk oyunları çocuklarımıza öğretilecektir.

Kıbrıs’ın en güzel lezzetlerinin satışa sunulacağı yiyecek ve içecek stantlarımızla, halkımız adamızın eşsiz tatlarını yeniden deneyimleme imkanı bulacak.

Kimsenin en küçük bir endişesi olmasın. Etkinlik sahiplerimiz ve Belediyemiz için Gıda Güvenliği son derece önemlidir. Gıda Mühendislerimizin denetiminden geçmiş üreticilerimiz tarafından satışa sunulacak yiyecek ve içeceklerimiz kontrolleri yapılmış şekilde halkımızla buluşacak. Ayrıca gün boyunca satışı yapılacak ürünler gıda mühendisleri tarafından denetlenecektir.

Değerli basın mensupları;

Din, dil, ırk, köken ayrımı gözetmeksizin, bu topraklarda yaşayan herkesi kucaklayan bir etkinlik olma özelliği taşıyan Büyükkonuk Eko Gün’e herkesi davet ediyoruz.

Dolu dolu bir programla Eko Gün sizi bekliyor.

Biz sizleri misafir etmeye hazırız. Siz de hazırsanız 5 Mayıs’ta görüşmek üzere.

Bu vesile ile bir kez daha başta Büyükkonuk Eko Turizm Derneği, Belediye çalışanlarımız, bölge muhtarlarımız, Sponsorlarımız ve Belde halkımız olmak üzere Eko Gün’ümüzün gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara şimdiden teşekkür ediyorum.

Halkımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

#hadebüyükkonuk’a

Diğer Haberler

Başa dön tuşu