KıbrısKültür SanatManşetToplum

“Eko Gün’ü yok etmekle karşı karşıyayız”

“Büyükkonuk Köyü’nün simgesi olan Eko Gün etkinliğini hiçe saymak bölgeye yapılan büyük ihanettir” diyen Ahmet Sennaroğlu’ndan Fatma Çimen Tuğlu’ya büyük tepki

GIYNIK ÖZEL

Büyükkonuk Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Sennaroğlu’nun ‘Eko Gün’ öfkesi dinmiyor.
Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi Başkanı Fatma Çimen Tuğlu’nun Büyükkonuk Eko Gün etkinliğini gerçekleştirmeme yönündeki kararına tepki gösteren Sennaroğlu, normal şartlarda yıllık bütçe hazırlanırken bütçeye festival organizasyonlarının da eklendiğine dikkat çekerek, “Bu şekilde plansız bir tutum olamaz” dedi. Büyükkonuk Eko Gün etkinliğinin Kıbrıs’a mal olmuş, geleneksel bir festival olduğuna değinen Sennaroğlu, “Sadece Kıbrıs’a özgü lezzetlerin ve Kıbrıs kültürüne ait unsurların yansıttığı bu festivali planlamak için ciddi bir zamana ve hazırlığa ihtiyaç vardır. Bugüne kadar bu konuda hiçbir hazırlık yapılmaması zaten en büyük yanlış” dedi.

“Şimdi çıkıp karar değiştirdik Eko Gün’ü yapıyoruz demekle de bu iş olmaz” diyen Sennaroğlu, geçmiş yıllarda; Eko Gün için aylar öncesinden komiteler kurulduğuna, tanıtım çalışmalarının başladığına, sponsorluk anlaşmalarının yapıldığına ve ciddi bir hazırlığın neticesinde Eko Gün’ün gerçekleştirildiğine vurgu yaptı.

GIYNIK Gazetesi’nin elde ettiği bilgilere göre, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesinde, festival ve etkinlik harcamaları kalemine 1 milyon 600 bin TL’lik bütçe ayırdığı öğrenilirken, iddialara göre Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi’nin bu bütçenin tamamını Mehmetçik Üzüm Festivali için harcadığı öne sürüldü. Mehmetçik Üzüm Festivali kapsamında sahne alan Türkiye’nin ünlü sanatçısı Ferhat Göçer’e 800 bin TL’lik ödeme yapıldığı iddia edilirken, toplamda festival için ne kadar harcama yapıldığının ise bilinmediği, ayrıca Belediye Meclisi üyelerinin onayı ve bilgisi dışında bu kararların alındığı da gelen bilgiler arasında.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu