KıbrısManşet

Ekonomi çevrelerinin çıkarlarına fayda sağlamayınca Pilli oyundan çıkarıldı

Siyaset Bilimci Doç. Dr. Bilge Azgın, GIYNIK Gazetesi’nde ülkenin siyasi gündemini değerlendirdi.

Ülkede siyasi güvenin yitirildiğini kaydeden ve en uygun tarihte erken seçim yapılması önerisinde bulunan Bilge Azgın, hükümet için hormonlu benzetmesinde bulundu.

“EN ERKEN TARİHTE SEÇİM YAPILMALI”

Bugüne kadar en çok oy alan partilerden biri olan UBP de yaşanan gelişmeleri değerlendiren Bilge Azgın, “Yaşananlar, partinin kendi tabanından da öte toplumsal ve siyasal sorunudur. Suni bir şekilde ağır aksak ilerlemeye çalışan bir hükümet var ama gördüğümüz kadarıyla da ilerleyemiyor. Tabansal bir meşrutiyeti dahi olmayan bir hükümetin ne kadar gidebileceği de soru işareti. Dolayısıyla bir an önce en erken zamanda gerekli hazırlıklar yapılarak erken seçime gidilmeli” dedi.

‘Hormonlu hükümet’ benzetmesi yapan Azgın, “Nasıl ki hormonlu meyve – sebze ve meyve insan vücuduna zararlıysa, hormonlu hükümet de sağlımıza zararlıdır” şeklinde konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü, “Umarım bu keşmekeşin üzerinden çıkarız ve erken seçime gideriz.”

“PİLLİ OYUNDAN ÇIKARILDI”

Hükümetin güven kaybı yaşadığını da kaydeden  Doç. Dr. Azgın, Ali Pilli’nin görevden alınma şeklinin de güven kaybı yaşayan vatandaş için son nokta olduğunu aktardı. Dün Meclis’te Ali Pilli’nin, ‘Uyukluyor muydum’ sorusunu hatırlatarak Başbakan birtakım anlaşmazlıklarımız oldu, uyum sağlayamadık diyemeden olmadık sebeplerle uyukluyor şeklinde karşı tarafa iftira atar biçimde bir tavır sergiliyor” ifadelerine yer verdi.

“Bu yoğun stres ve sorumlulukta uyuklamak da normal değil mi?” sorusunu aktararak “Kendisinin de mecliste uyuklarken basına yansımış görüntüleri mevcut” diye konuştu.

Azgın, “Belediyeler kapanalım diye yalvarıyordu, Sağlık Bakanı kapanma çağrılarını TV kanaları üzerinden yapmaya başlamıştı. Pilli adeta yalvardı kapanalım diye. Bana göre Pilli’nin bu yöndeki tavrı en doğrusuydu ancak ekonomi çevrelerine Ali Pilli bizi batıracak baskıları olmaya başladı ve bu karar bazı ekonomi çevrelerinin zararına yol açmış ki Pilli oyundan çıkarıldı” dedi.

“HÜKÜMETE GÜVEN YOK”

Hükümete güvenin yapılan atamalarla da zedelendiğini kaydeden Azgın, “Siz halk nezdinde başarıya ulaşmış bir bakanı görevden alıp yerine adı jet skandalına karışmış bir ismi bakan yapıyorsunuz. İnsanlar tedirginlik duymakta haklılar, bana göre de bundan sonra sivil toplumun ve vatandaşların daha da temkinli olması lazım” ifadelerine de yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu