EkonomiKıbrısManşetToplum

Ekonomik Örgütler Platformu (EÖP) yarın Sucuoğlu’yla görüşecek

“KKTC ekonomisinin elektrik fiyatlarına getirilen büyük artışın üstesinden gelemeyeceğini” belirterek, yeni bir ekonomik denge oluşturulması için köklü tedbirler alınması gerektiğini kaydetti.

Ekonomik Örgütler Platformu (EÖP), “KKTC ekonomisinin elektrik fiyatlarına getirilen büyük artışın üstesinden gelemeyeceğini” belirterek, yeni bir ekonomik denge oluşturulması için köklü tedbirler alınması gerektiğini kaydetti.

Platform, yarın Başbakan Faiz Sucuoğlu ile yapılacak görüşmede, etkili bir yeniden yapılanmaya olan ihtiyacın dile getirileceğini ve köklü tedbirler talep edileceğini bildirdi.

 

Platformdan yapılan yazılı açıklamada, yeni hükümetin güvenoyu almadan elektrik fiyatlarına yaptığı zammın, hane halkının geçiminden, mal ve hizmet üretimine kadar yaşamın her alanına yeni ve katlanılamaz zorluklar getireceği belirtildi.

 

“Daha yıkıcı olacak”

Açıklamada, bu zammın etkisinin, Covid-19 salgını ve döviz kurlarının yükselişinden daha yıkıcı olacağı savunuldu.

 

Yeni elektrik fiyatları ile fabrikaları çalıştırmanın, otelleri açık tutmanın, ticaret yapmanın ve inşaatta elektrik kullanmanın mümkün olmayacağı ileri sürülen açıklamada, şöyle devam edildi:

 

“Bu elektrik fiyatları ile mal ve hizmet üretimi yapmak mümkün olmadığı gibi gıda ürünlerini depolamak ve uygun koşullarla tüketicinin hizmetine sunmak da zorlaşacak ve bütün bunlar piyasaya korkunç bir pahalılık olarak yansıyacak, insanlarımızın evlerini geçindirmesi imkansız hale gelecektir.”

 

“özel sektör işletmelerinin kapanmasına neden olacak”

Platform açıklamasında, elektrik fiyatlarında yaşanan bu beklenmeyen artışın, özel sektör işletmelerinin kapanmasına neden olacağı gibi kamu gelirlerini de etkileyeceği ve ciddi oranda düşüreceği savunuldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu