KıbrısManşet

Ekonomik Örgütler Platformu, İmar Planı’nı ‘memnuniyetle’ karşıladı

Ekonomik Örgütler Platformu Gazimağusa, Yeniboğaziçi ve İskele İmar Planı’nı ‘memnuniyetle’ karşıladı

Ekonomik Örgütler Platformu Gazimağusa, Yeniboğaziçi ve İskele İmar Planı’nı ‘memnuniyetle’ karşıladı

MÜLK SAHİPLERİ, YATIRIMCILAR VE ÇEVRE… Ekonomik Örgütler Platformu (EÖP) Gazimağusa, Yeniboğaziçi ve İskele imar planı ile ilgili basın açıklamasında bulundu, kararın Birleşik Kurul’dan geçmesini ‘memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. “Patronlar Kulübü” olarak da isimlendirilen EÖP, imar planı ile ilgili basın açıklamasında “imar faaliyetleri daha planlı olarak yürütülecek, mülk sahiplerinin ve yatırımcıların kaynakları ile birlikte çevreyi de korumak mümkün hale gelmiş olacaktır” denildi. Açıklamada, imar planının, çevrenin daha fazla zarar görmesine olanak vermeden yayınlanması ve derhal yürürlüğe girmesi çağrısında bulunuldu. EÖP; Ticaret Odası, Sanayi Odası, İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Otelciler Birliği’nden oluşuyor.

 

BÖLGESEL GELİŞMEYİ DÜZENLİ HALE GETİRECEK… Basın açıklamasında şu ifadelere de yer verildi: “Ülkemizin başlıca gelir kaynaklarından biri olan gayrimenkul sektörünün ülkemize, mülk sahiplerine ve yatırımcılara yararlı olurken çevre dostu ve sürdürülebilir bir şekilde yoluna devam etmesi ancak ve ancak planlı çalışma ile mümkündür. Örgütlerimiz, daha önce hazırlanmış olan planın yayınlanmasına engel olan itirazlar dikkate alınarak ve mağduriyetler giderilerek Birleşik Kurul tarafından oybirliği ile kabul edilen Gazimağusa, Yeniboğaziçi ve İskele İmar Planı’nın yasallaşmasının, konu ile ilgili belirsizliklerin geride kalmasını sağlayacağına ve bölgesel gelişmeyi düzenli hale getireceğine inanmaktadır.” 

 

MMO VE ŞEHİR PLANCILARI KARŞI ÇIKTI… Başta bölge belediyeleri ve inşaat müteahhitleri olmak üzere büyük memnuniyetle karşılanan imar planı Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve Şehir Plancıları Odası tarafından eleştirildi. Birleşik Kurul toplantısının apar-topar yapılarak planın kabul edildiğini bildiren bu kurumlar, bölgenin “rant” uğruna kaybedileceğini savundu. Mühendis ve Mimar Odaları Birliği açıklamasında, yapılan imar planının, “kimlere ne kadar rant sağlandığını” bilimsel bir çalışmayla halka açıklayacaklarını bildirdi. Şehir Plancıları Odası da planla konut ihtiyacının 16 kat fazlasını barındırabilecek alanın imara açıldığını kaydetti. Her iki kurum da planı mahkemeye taşımaya hazırlanıyor. 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu