KıbrısManşetToplum

Ekonomik örgütlerin Azerbaycan umudu!

Kendi masraflarını karşılayarak, Azerbaycan’a giden sektör temsilcileri mutlu döndü

Kendi masraflarını karşılayarak, Azerbaycan’a giden sektör temsilcileri mutlu döndü.

 VERİMLİ BİR GEZİ
Başbakan Ünal Üstel ve Azerbaycan ziyaretine katılan KKTC heyetindeki ekonomik örgütlerin başkan ve temsilcileri, Dışişleri Bakanlığı Uğur Umar Konferans Salonu’nda düzenlenen basın toplantısıyla, Azerbaycan gezisinde yapılan temasları aktardı. Başbakan Üstel’in politik açıklamalarından sonra tek tek söz alan sektörlerin temsilcileri, Azerbaycan ziyaretinin, bugüne kadar yapılan ziyaretlerden “farklı, ciddi, resmi ve verimli gezi” olduğu konusunda fikir birliğine vardı.

NELER DEDİLER?
Azerbaycan heyetinde yer alan sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yaptıkları açıklamalar özetle şöyle:

KT Ticaret Odası Kadın Girişimciler Konseyi Başkanı Yaprak Özyalçın, 10 kişilik bir heyetle katıldıkları bu ziyaretin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Özyalçın hem ticari açıdan hem de kadını geliştirme projeleri bakımından olanakları görüşme şansı bulduklarını söyledi.

KT Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, KKTC’nin yüzünü kendisini kabul eden devletlere dönmesi gerektiğini ifade ederek, Azerbaycan’da devlet statüsünde karşılanmalarına vesile olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

KT İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, “Azerbaycan’a daha önce de ziyaretler yaptık, ama ilk kez ciddi bir netice alabileceğimizi hissettik” dedi. Gürcafer, Azerbaycan’ın inşaat sektörü açısından önemli potansiyele sahip olduğunu da vurguladı.

KT Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, ziyaretin, “bugüne kadar yapılan ilk ciddi, resmi ve verimli gezi” olduğunu söyleyerek, siyasi ziyaretlerin ticaretle taçlandırılmasının önemine işaret etti. Deniz, “Azerbaycan’la ticari ilişkileri ülkedeki yatırım iklimini geliştireceğiz” dedi.

KT Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, yaptıkları temaslarda, Türk devletleri olarak ortak bir örgüt kurma kararı aldıklarını bildirdi. Bunun büyük ve önemli bir başarı olduğunu vurgulayan Tolun, bu gibi ziyaretlerin önemini vurguladı.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Asbaşkanı Mustafa Ersözlü de ziyarete 30’dan fazla üreticiyle katıldıklarını söyledi ve mal satışı yapıklarını ifade etti. Bunun devamının da geleceğini kaydeden Ersözlü, Azerbaycan’daki sistemin nasıl çalıştığı hakkında bilgi aldıklarını, bunları da değerlendireceklerini belirtti.

Üniversiteler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Esenyel ise Azerbaycan’da sıcak ilgi gördüklerini ve Kasım ayı sonunda Azerbaycan-KKTC Üniversiteler Birliği oluşturulması için adım atılacağını söyledi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu