GenelKıbrısManşet

Ekonomik paketin içeriği soruldu!

Öğretmen sendikaları dün Başbakanlık önünde eylem yaptı. Eyleme Sendikal Platform da destek verdi

Öğretmen sendikaları dün Başbakanlık önünde eylem yaptı. Eyleme Sendikal Platform da destek verdi

ÇADIRDA EĞİTİM SÜRERKEN

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ekonomik paket içeriğinin gizli tutulduğu ve çadırda eğitim sürerken ilahiyat koleji müjdesi verildiği gerekçesiyle Başbakanlık önünde eylem düzenleyerek, hükümeti protesto etti. Eyleme Sendikal Platform da destek verdi. “Yakanızda Atatürk, Beyninizde Şeriat; Çocuklarımız Çadırda, Derdiniz Hâlâ İlahiyat” pankartı açılan eylemde, tüm Bakanlar Kurulu üyelerine T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın fotoğrafı montajlanarak hazırlanan görselle Bakanlar Kurulu eleştirildi.

PROTOKOLDE NE VAR?

TAK Ajansı’nın haberine göre, KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş eylemde yaptığı konuşmada, Fuat Oktay’ın adada yaptığı açıklamaların ortada olmasına karşın, İktisadi ve Mali İş Birliği Protokolünün ise gizli tutulduğunu, içeriğinde yer alan, hibe, kredi ve borçların miktarlarının kime ve ne kadar olduğunun belli olmadığını kaydetti.

BAĞIŞLAR ŞAMPİYON MELEKLERE

Burak Maviş ülkenin gidişatından memnun olmadıklarını belirterek, yönetenleri “liyakatsiz, vatandaşını hor gören, eğitimi sağlığı düşünmeyerek kendi cebini doldurmaya çalışan zihniyete sahip olmakla” eleştirdi. Maviş, hükümetin maaşlardan deprem kesintileri yapacak olmasını adeta “yüzüne gözüne bulaştırdığını” da savunarak, “Bir kuruş kestirmeyiz, eğer bağış yapacaksa herkes gitsin Şampiyon Melekler’i yaşatacak derneğe bağış yapsın” çağrısında bulundu.

NE TALEP VAR NE DE İHTİYAÇ

KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı da iktidarı halkın iradesini kullanamamakla eleştirerek, yazdan beri yaptıkları eylemlerle eğitimdeki sorunlara dikkat çektiklerini fakat bu sorunlara hiç el atılmadığı gibi, deprem sonrası okul binalarıyla ileri tetkiklerin dahi yapılmadığını, Dr. Fazıl Küçük EML’nin üçe bölünerek eğitim yaptığını, Namık Kemal Lisesi’nin çadırdan online eğitime geçmek zorunda kaldığını, Cumhuriyet Lisesi ve GMTMK ile ilgili beklentilere cevap verilmediğini kaydetti. Elmalı, tüm bunların üzerine hükümet edenlerin Gazimağusa halkının gözünün içine baka baka “ilahiyat koleji yapacağız” açıklaması yapabildiğini kaydederek, “Böyle bir talep ve ihtiyaç var mı?… Bu topluma hakaret ediyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu