ManşetSağlıkSiyasetTürkiye

Ekrem İmamoğlu taburcu oldu

Koronavirüsü tedavisi gören İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu taburcu oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Ekim’den bu yana Covid-19 tedavisi gördüğü Amerikan Hastanesi’nden taburcu oldu. Hastane çıkışında açıklama yapan İmamoğlu, İzmir’de yaşanan depremle ilgili konuştu.

İmamoğlu, “Deprem hepimizin canını yaktı. Milletimize başsağlığı diliyorum. İnşallah güzel haberler alırız. Bugün, 3 yaşındaki Elif bebeğimize çok sevindik. Elif’in hayatını kurtaran, oradaki emek veren tüm arkadaşlarıma da buradan minnet duygularımı ve selamlarımı iletiyorum” dedi. Depremin, tüm Türkiye ve İstanbul için önemine vurgu yapan İmamoğlu, “En önemli meselinin deprem olduğunu, bir kez daha bize bu süreç hatırlatmıştır. Başka bir konuyu konuşmanın bile yersiz olduğunu; bu konu üzerine hep beraber, milletçe, bütün yöneticilerle birlikte odaklanmamız gerektiğini de hatırlatmış oldu bir daha ne yazık ki” diye konuştu.

TEDAVİ SÜRECİNİ ANLATTI

İmamoğlu, hastalığıyla ilgili süreci de şöyle anlattı:

* 23 Ekim Cuma gecesi, saat 21.00 sıralarında bir yüksek ateşle Amerikan Hastanesi’ne gelmiştim. 10 gün sonra taburcu oluyorum. Covid-19 testimin pozitif çıkmasından sonra, tedavi sürecimi burada gayet iyi bir şekilde geçirdiğimi ifade edebilirim. Ateşim 4 gün civarında sürdü. Yüksek ateşle gelmiştim ve o yüksek ateşi 4 gün boyunca yaşadım. Sonra yüksek ateş, yerini normal ateşe bıraktı ama tedavi sürecimiz devam etti.

* Her şey kontrol altındaydı, ateşin dışında başka bir sıkıntı, semptom yaşamadım. Tedavi süresince bizleri arayan herkese, bütün vatandaşlarımıza iyi dileklerini ileten bütün hemşehrilerimize çok çok teşekkürlerimi iletiyorum. Ben de açıkçası burada, tedavi gören insanlar için dua ettim. Allah, herke sağlık, sıhhat versin.

* Başta kıymetli dostum Muhittin Böcek’e ve bütün hastalara şifa diliyorum. Allah korusun herkesi. Açıkçası ben de yüksek bir moralle burada kendimi çok kıymetli doktorlarımıza, sağlıkçılarımıza emanet etmenin güvenini yaşadığımı hissettim diyebilirim.

SAĞLIKÇILARA ÖZEL TEŞEKKÜR

İmamoğlu, tedavi sürecinde kendisiyle ilgilenen hastane personeline teşekkür ederek “Her anımı, her saatimi, her dakikamı paylaştılar gece gündüz. Belki de hayatımda ilk defa evimden bu kadar uzak kaldım. O anlamda da Zehra’ya, Zübeyde’ye sağlık görevlileri, hemşirelerimiz Muahmmed’e, Fatih’e, Cansu’ya, Bihter’e ve Çiğdem’e her anımda yanımda oldukları için de teşekkür ediyorum” dedi.

“4 GÜN KARANTİNADA KALACAĞIM”

10 gün sonra evine, ailesine kavuşacağını söyleyen İmamoğlu, 4 gün daha evde karantinada kalacağını belirtti. İmamoğlu, “Bulaşıcı hastalığın bulaşma süreci, yoğun bir şekilde devam ediyor. Hattan Nisan, Mayıs’tan da daha yoğun bir şekilde devam ediyor. Dolayısıyla toplumumuzun bu konuda aşırı duyarlı olmasını ve bütün kurallara uymasını, herkesin kendi karantina süreçlerini denetlemesini mutlak istiyoruz. Allah korusun ki, bu hastalığa yakalanmamak, mümkün oldukça en geç şekliyle yakalanmak en doğrusu. Bu manada bütün vatandaşlarımızı, duyarlı olmaya, kurallara uymaya davet ediyorum” uyarısında bulundu.

“İLK MESAİ GÜNÜMDE İZMİR’E GİDECEĞİM”

4 günlük süreçte evden çalışmaya devam edeceğini dile getiren İmamoğlu, “İnşallah Cuma günü itibariyle de sahada işime, gücüme en enerjik bir şekilde devam edeceğim. Başta deprem olmak üzere, bulaşıcı hastalıkla ilgili yapmamız gerekenler ve şehrimizle ilgili tüm unsurları, en kuvvetli şekilde takip etmeye başlayacağım. Karantina dönemi biter bitmez, inşallah birinci mesai günümde İzmir’e gidip, İzmir’deki dostlarımızla, hemşehrilerimizle, vatandaşlarımızla buluşup, onların acılarını paylaşacağım” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir araya gelip, durum değerlendirmesi yapacaklarını belirtti.

“SON PCR TESTİNİN SONUCU ÇIKMADI”

İmamoğlu son durumu ile ilgili de “Sabahleyin yapılan testlerimizde, kanımızda antikor oluşmuş durumda. Boğazdan ve burundan alınan PCR testinin henüz sonuçları çıkmadı. Doktorlarımız takip ediyorlar süreci” açıklaması yaptı. İmamoğlu hastaneden ayrılırken bazı mahalle sakinleri de Nişantaşı’ndaki eski Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi yıkılarak yerine yapılan konut projesini protesto etti. Mahallenin deprem toplanma olan arazinin imara açılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri İmamoğlu’ndan randevu istedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu