KıbrısManşet

El arabalarıyla dökülen moloz ve çöpler denizi ve çevreyi mahvediyor

Bir yılı aşkın süredir akamete uğrayan turizmin açılması eli kulağındayken…

 

Pandemi şartları sıkılaştırdıydı, gevşetildiydi derken, vakaların görece azalmasıyla turizm için start verildi. Güney sınır kapıları yarından itibaren açılıyor; günübirlik turistler de bu vesileyle ülkemize gelmeye başlayacak. Bunun bölge esnafına etkisi, daha kapılar açılmadan görülmeye başladı bile.
Hava yoluyla ülkemize gelmesi beklenen turistlerin de daha şimdiden olumlu katkıları var. Gelecek talebi karşılamak üzere seferler artırılıyor ve bu açılımın fahiş seyreden bilet fiyatlarının ucuzlamasında katkı sağlaması yönünde sektörde beklenti oluşturdu.
Oteller de kendi hazırlıklarını hızlı bir şekilde tamamlama yönüne giderken, geçen bu bir yılı aşkın sürede atıl kalan tesislerin temizlenmesi için hummalı çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Turizm beklentisine bel bağlayan ülkemizin, genel çevre düzenlemesi ve temizlikle alakalı sıkıntıları da gün gibi ortadayken, kendi tesisini temizleyen bazı turizmcilerin bu kirliliğe katkı sağlaması üzüntü veriyor.

KENDİ AYAĞIMIZA SIKIYORUZ!
Geçtiğimiz günlerde Karaoğlanoğlu’nda bulunan Kaya Plazzo otel çevresinde balık avlamak üzere bölgeye giden bazı vatandaşlar, rastlaştıkları manzara karşısında dehşete düştüler. Turizm açılımı için yürütülen çalışmalarda, hotel temizlik görevlilerini moloz ve atıkları, otelin batısında bulunan kapı yanından denize dökerken gören vatandaşlar çektikleri fotoğraflarla birlikte şikayetlerini de gazetemize ulaştırdılar. Çok sayıda vatandaş, “otelin hemen yanı başında bulunan ve her gün birçok ziyaretçi çeken Fanourios Kilisesi turizm için önemli bir noktayken, bu kilisenin 20 metre yanına, hele hele denize moloz dökülmesi tam bir rezalet ve gerçekten kendi ayağımıza sıkmak gibi” dediler.
Vatandaşlar Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nu bu konuya duyarlılık göstermeye çağırdılar.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu