DünyaEkonomiGenelManşet

El Salvador 80 BTC daha aldı

El Salvador, Eylül 2021'de Bitcoin’i yasal bir ödeme aracı olarak kabul etmiş ve resmi olarak ABD dolarının yanında BTC de kullanmaya başlamıştı.

El Salvador, Eylül 2021’de Bitcoin’i yasal bir ödeme aracı olarak kabul etmiş ve resmi olarak ABD dolarının yanında BTC de kullanmaya başlamıştı.

Piyasalarda ayı sezonunun etkisi sürerken El Salvador başkanı Nayib Bukele, BTC başına yaklaşık 19.000 dolar ödeyerek 80 BTC daha satın alındığını duyurdu. Bu son satın alma işlemi aynı zamanda Eylül 2021’den bu yana gerçekleştirdikleri BTC alımlarındaki en düşük fiyat demek.
Başkan Bukele, kripto ekosisteminde Bitcoin için sarsılmaz bir destek gösteren kişilerden biri. Bitcoin’i destekleyen bir başka kurum olan MicroStrategy, 29 Haziran’da ortalama 20.817 dolardan 10 milyon dolar karşılığında 480 BTC satın almıştı.

El Salvador tarafından yapılan son Bitcoin alım işlemi, 9 Mayıs’ta 500 BTC’lik bir işlemle gerçekleşmişti ve Bukele, Twitter hesabı üzerinden, 15 milyon dolarlık bir işlemle ortalama satın alma fiyatının 30.744 dolar olduğunu duyurmuştu.

Arsinex.com’dan alınan güncel rakamlara göre ise Bitcoin şu anda 19,453 dolardan işlem görüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu