EkonomiGenelKıbrısManşet

Cesurer, Teknecik’te “yeterli yakıt” yok!

EL-SEN Başkanı Cesurer, Teknecik’te “yeterli yakıt” olmadığını, dipte biriken ve “asla kullanılmaması” gereken yakıtın tüketildiğini açıkladı

Teknecik Elektrik Santrali’ne yakıt getirecek geminin gelişi çarşambaya kaldı. Santralin şu an dipte biriken “kirli yakıt” kullanılarak çalıştırıldığı bildirildi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK), Teknecik’te yaşanan sorun nedeniyle ülkenin karanlıkta kalmaması için son birkaç gündür Güney Kıbrıs’tan, enterkonnekte sistem aracılığıyla kilovat ücreti 0,40 dolardan elektrik enerjisi satın almaya başladı.

EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer, Teknecik Elektrik Santrali’nde yakıt ikmali yapacak geminin ülkeye çarşamba günü gelmesinin beklendiğini söyledi.

Cesurer, santralde şu anda “yeterli yakıt” olmadığı için dipte biriken ve “asla kullanılmaması” gereken yakıtın kullanılmaya başlandığını dile getirdi.

Ülkenin karanlıkta kalmaması için Güney Kıbrıs’tan şu anda 0.40 dolar centten elektrik enerjisi alındığına dikkat çeken Cesurer, “Acil durumlarda Güney’den geçici süreliğine ücretsiz enerji alıyoruz. Ancak Güney Kıbrıs, mevcut durumdan dolayı KKTC’ye günlük 40 MW enerji vermek için santral çalıştırmak zorunda. Bu yüzden bu fiyata enerji alıyoruz” dedi.

Öte yandan Alithia gazetesi ise, KKTC’ye günlük ortalama 40 MW elektrik enerjisi verildiğini, elektrik enerjisi satışının haftalık olarak ihtiyaç olduğu sürece devam edeceğini yazdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu