GenelKıbrısManşet

El-Sen: Bir Ak-Sa daha kurulmasına izin vermeyeceğiz

Geçtiğimiz gün Meclis Genel Kurulunda gündemine taşınan jeneratör konusu hakkında El-Sen Yönetim Kurulu Basın Sekreteri Kazım Sakinoğlu'ndan açıklama geldi.

Geçtiğimiz gün Meclis Genel Kurulunda gündemine taşınan jeneratör konusu hakkında El-Sen Yönetim Kurulu Basın Sekreteri Kazım Sakinoğlu’ndan açıklama geldi.
Meclis’te Enerji ve Ekonomi Bakanı’na yöneltilen bir soru üzerine 2 adet , toplam 50 megavat gücünde jeneratörlerin hibe olmadığı kira ödeneceği açıklaması üzerine tepkiler gelmeye başladı.
El-Sen Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklama
Türkiye Cumhuriyeti’nden hibe edileceği duyurulan (2020’de)
2 adet , toplam 50 megavat gücünde jeneratörlerin , mecliste kendisine yöneltilen bir soru üzerine, HİBE DEĞİL KİRA olacağını ileten enerji bakanı Arıklı ; Ankara temaslarında hibenin teknik olarak mümkün olmayacağını kendilerine söylediklerini iletti.
Hibe kira mı oldu ?
ilgili sözleşmeyi sunmaktan, içeriğini iletmekten kaçınan enerji bakanı , net olarak olası alım garantisi ve kira bedeli konularından neden bahsetmiyor. Enerjide pahalılığın başlıca sebeplerinden olan , mevcut alım garantili sözleşme ile özel enerji üreticisi Ak-sa’nın durumu ortadadır.
ilgili jeneratör yerlerinin hazırlandığını ileten ENERJİ BAKANINA SORUYORUZ
Jeneratör yerlerinin hazırlama maliyeti nedir ?
Hangi ihale ile verildi ?
Bir Ak-sa daha kurulmasına ve toplumun sömürülmesine asla müsaade etmeyeceğiz.
Dizel santrallardaki yedek parça vb. sıkıntıları El-sen olarak defalarca iletmemize rağmen, geç kalınacağını sürekli olarak dile getirmemizle birlikte bir çok konu gibi dikkate alınmadı ve somut adım atılmadığı gibi
açılmış durumda olan ihaleler de iptal edilerek ,yerine özellikle üretimde acil ihtiyaç olacak ihaleler bile açılmadı.
Sn. Bakan pik yüklerin yaklaştığı bu günlerde
(yaz aylarında) acil alım yapılması gerektiğini bıçağın kemiğe dayanması ile hatırladı.
Bu vesile ile kamu ihale yasası da bir kez daha hiçe sayılmaya çalışılarak ve bunun yanında farklı strateji ile de ilerlemeye çalışıp meclise yasa değişiklik tasarısı sunuluyor.
ilgili durumun sebebi yine Sn. Enerji bakanıdır. ihaleleri iptal edip
yeni ihalelere çıkmaması ile vurgun var kelimesinin arkasına saklanarak , 650 emekçiyi de zan altında bırakarak.
Zamanında açılmayan, iptal edilen ihaleler nedeni ile günlük işlerle alakalı alım ihtiyaçları dahil acil durumuna gelmiş ve benzer sıkıntıların da her geçen artmasına sebep olmuştur.
Özellikle hükümet edenlerin ve enerji bakanının tavrı net olarak ortadır. Bir kez daha iletiyoruz ki Bir an önce aklımızla dalga geçmeyi bırakıp, daha ekonomik ve daha temiz enerji için bilimsel çalışmalarla ; şeffaf ,bağımsız raporlarla, yerli üretim ve yerli istihdamlara destek olacak projelerle hareket etmelerini ve yatırım aciliyetini tekrarlıyoruz.
El-sen olarak özellikle toplum geleceği adına daha temiz, daha ucuz enerji için
üretme, iletmeye ve mücadele etmeye devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Sağlıkla kalın.
El-sen yönetim kurulu Basın sekreteri Kazım Sakinoğlu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu