EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

EL-SEN, Maliye Bakanı Sunat Atun’dan memnuniyet getirdi

EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç, KIB-TEK’in bağlandığı Maliye Bakanı Sunat Atun ile “oldukça iyi çalışacaklarını” değerlendirdiklerini belirtti.

Kabinenin şekillenmesi ve daireler ile kurumların da hangi bakanlıklarda olduğunun netleşmesi ardından gözler en başta elektrik kurumu KIB-TEK’te.

EL-SEN’in yeni KIB-TEK’in bağlı olduğu Maliye Bakanı Sunat Atun’dan memnun olduğu ifade edildi.  

Konu hakkında sorularımızı EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç yanıtladı.

TEK TARİFE KONUSU…

Kubilay Özkıraç elektirik zamları konusunda da CTP gibi diğer partilerden de destek beklediklerini, 65 kuruşa elektriğin satılamayacağını kaydetti

Özkıraç, konu hakkında “Fiyat ayarlamaları konusunda CTP’li vekiller bile destek verdiler. Diğer muhalefetteki partilerden de destek bekliyoruz. 65 kuruşa elektrik satılmaz. Tek tarife konusunda da gelişmiş ülkelerle, hukukun egemen olduğu ülkelerde 3’lü tarife uygundur diyebiliriz ama bizim gibi ülkelerde tek tarifenin de çözüm olabileceğine inanıyorum. Önemli olan kurumun geleceği ile ilgili yatırımlardır. Kurumun düze çıkarılmasıdır.” dedi. 

SUNAT ATUN İLE PEK ÇOK KONUDA ANLAŞTIK” 

“Yeni Bakanınızdan memnun musunuz?” sorusuna yanıtla ise Kubilay ÖzkıraçKIB-TEK’in bağlandığı Maliye Bakanı Sunat Atun ile “oldukça iyi çalışacaklarını” değerlendirdiklerini, pek çok konuda da “anlaştıklarını”, bunlar arasında jeneratör alımının da olduğunu açıkladı ve “Bakan bir adım attıkça biz beş adım atacağız” dedi. 

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu