KıbrısManşet

El-Sen grevde; Cypfruvex’in elektrikleri kesildi

Cypfruvex Müdürü Cemal Redif, Cypfruvex'e giden hattaki elektrik direğinden sigorta söküldüğünü aktardı.

Güzelyurt-Kalkanlı bölgesinde Cypfruvex’in 1 km uzağında anayolda bulunan elektrik direğinden sigortanın söküldüğünü belirten Cypfruvex Müdürü Cemal Redif, El-Sen’in grevde bulunduğunu hatırlatarak “Bunu sadece grev amaçlı mı yapıyorlar? yoksa sadece provoke etmek için mi yapıyorlar?” sorusunu yöneltti.

Güzelyurt halkının verdiği narenciye ürünlerinin işlenmesine engel olduğu gerekçesi ile El-Sen’e sitemde bulunan Cemal Redif, tüm mühendislere danıştığını ve bu şekilde bir arızanın olmasının mümkün olmadığını ve özellikle yapıldığını aktardı. Şuanda Cypfruvex’de elektriğin bir fazı bulunmadığından dolayı trifaze çalışan bir fabrikanın şuanda çalışamadığını ifade eden Redif, jeneratörleri devreye soktuklarını ancak bayram boyunca konsantre dolu buzlukların aktif tutabilmenin pek mümkün olmadığını belirtti.

Pandemi koşulları ile birlikte bayram öncesi de yaşanılan bu durumdan dolayı isyan eden Redif, “El-Sen, KIB-TEK ya da hangi kurum yaptı ise bizim hattımıza giden elektrik direğinin sigortasını sökmekle hepimize bayramı zehir ettiler” dedi.

“BU MEMLEKET NEREYE GİDİYOR?”

“Kıbrıs Türk halkının şunu bilmesi lazım ki ekmeğine balta vurulduğu zaman ses vermezse bu işlerin günün sonunda onların cebine de zarar geleceğini bilmeleri gerekir” ifadelerine yer veren Redif sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz burada oturup bunun nasıl çözüleceğini bekleyeceğiz ve elimizden gelen her imkan ile ürünlerimiz korumaya çalışacağız. Bu şekilde kasıtlı bir sigorta açma bildiğim kadar ile suç olması gerekiyor. Herhangi bir ihbar yapılmadan akşam 19:30’da fazın birini açıyorlar ve tesislerde ki buzların bir tanesinin motorunun yanmasına sebep oluyorlar ve pişkin bir şekilde ‘Koruyucunuz yok muydu?’ diyebiliyorlar. Bu memleket nereye gidiyor? Kimin eline kalıyor?”

“CYPFRUVEX’İN BORCU YOKTUR”

Cypfruvex’in herhangi bir borcu olmadığını vurgulayan Cypfruvex Müdürü Cemal Redif’in Gıynık Gazetesi’ne faturaların ödendiğine dair belgeleri ulaştırdı.

İşte o belgeler:

Diğer Haberler

Başa dön tuşu