KıbrısManşetToplum

EL-SEN, KIB-TEK’in kendilerinden habersiz yaptığı tayin ve terfilerin durdurulduğunu açıkladı

EL-SEN Genel Başkanı Ahmet Tuğcu, KIB-TEK’in, EL-SEN ile imza koyduğu Toplu İş Sözleşmesi’ne uymayarak EL-SEN’in katılımı ve onayı olmadan kurumda bir dizi tayin ve terfi kararlarının alındığını belirterek, alınan kararların ardından yapılan girişimler sonucu KIB-TEK yönetiminin geri adım attığını ve yapılan tayin ve terfilerin durdurulduğunu açıkladı.

EL-SEN Pazartesi günü sendika yetkililerinin de hazır bulunacağı yeni bir toplantıda konunun tekrar ele alınacağını bildirdi.

EL-SEN Yönetim Kurulu adına Bakan Ahmet Tuğcu tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

“KIB-TEK Yönetim Kurulu dün (19.01.24), kurumda yetkili sendika olan EL-SEN ile imza koyduğu Toplu İş Sözleşmesi’nin hilafına davranarak, EL-SEN’in katılımı ve onayı olmadan kurumda bir dizi tayin ve terfi kararları almıştır.

İlgili kararların alındığının öğrenilmesinin ardından hemen harekete geçen ve dün akşam olağanüstü toplantı halinde olan sendika yönetim kurulumuzun yaptığı girişimler sonucunda, KIB-TEK yönetimi geri adım atmış ve ilgili tayin ve terfi kararlarının yürütülmesini, Pazartesi günü sendika yetkililerinin de hazır bulunacağı yeni bir toplantıda yeniden ele alınana dek durdurmuştur.

El-Sen’in talebi ve tavrı iş barışını bozmayacak, hizmet verimliliğini arttıracak , adaletli bir terfi mekanizmasının uygulanmasıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu