KıbrısManşet

EL-SEN Mali Sekreteri Yenigüç, halkı dolduruşa gelmemesi için çağrıda bulundu

Bugün saat 14.00 sıralarında, elektrik faturasının yüksek meblağlı olmasına sinirlenerek, Kıb-Tek binasına giderek, bağırıp çağıran yumurta atan kişi tutuklandı.

Bugün saat 14.00 sıralarında, elektrik faturasının yüksek meblağlı olmasına sinirlenerek, Kıb-Tek binasına giderek, bağırıp çağıran yumurta atan kişi tutuklandı.
Tasarrufunda bulundurduğu yumurtaları kurum binasına atarak, uygunsuz tavır ve harekette bulunan M.K., tutuklanmasının ardından açıklamada bulunan EL-SEN Mali Sekreteri Mustafa Yenigüç, halkı dolduruşa gelmemesi için çağrıda bulundu.

El-Sen, halk tarafından gerçekleştirilen eylemlere destek verdiğini ifade ederek, “Elektrikte pahalılığın sebebi santralde üretim yapan, veznede dirsek çürüten, telefonda dil döken, direk üstünde tamirat yapan emekçilerimiz değildir. Elektrikte pahalılığın sebebi Kıb-Tek’i çiftlik gibi yöneten, yatırımları zamanında yapmayan ve bu ülkenin enerji ihtiyacını deniz aşırı sermaye gruplarına peşkeş çekmek isteyen siyasi iradedir” açıklamalarına yer verdi.

AÇIKLAMANIN TAMAMI ŞU ŞEKİLDE:

Bugün Kıb-Tek Lefkoşa Bölge Amirliği önünde bir yurttaşımız yüksek gelen faturasını gerekçe göstererek yumurtalı ve küfürlü bir eylem yapmıştır. İlgili davranış neticesinde polis tarafından gözaltına alınmıştır.
Kıb-Tek’te tek yetkili sendika olarak biz, El-Sen, halk tarafından gerçekleştirilen eylemlere destek beyan ediyoruz. Ancak, çalışma yerlerimizde iş disiplini, barışı ve güvenliğini tehdit edecek davranışlardan kaçınmaları hususunda tüm yurttaşlarımızı uyarırız. Halkımızı niyeti özelleştirme olan bir takım çevreler tarafından dolduruşa gelmemeye davet ediyoruz.
Elektrikte pahalılığın sebebi santralde üretim yapan, veznede dirsek çürüten, telefonda dil döken, direk üstünde tamirat yapan emekçilerimiz değildir. Elektrikte pahalılığın sebebi Kıb-Tek’i çiftlik gibi yöneten, yatırımları zamanında yapmayan ve bu ülkenin enerji ihtiyacını deniz aşırı sermaye gruplarına peşkeş çekmek isteyen siyasi iradedir.
Tüm üyelerimizi gelecek mesnetsiz saldırılara karşı uyarıyoruz. Tüm halkımızı doğru hedefleri seçmeye ve yapılan yüzlerce açıklamamızı takip etmeye davet ediyoruz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu