KıbrısManşet

El-Sen: Topluma hizmet veremiyoruz. Sayaç yok, araç yok, malzeme yok, Bakan hiç yok

El-Sen, iş yavaşlatma başlattı, Pazartesi gününden itibaren süresiz grev dâhil eylem uyarısı yaptı

“BAKAN HİÇ YOK!”… Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), Pazartesi gününden itibaren süresiz grev dâhil her türlü eylemin başlatılacağı uyarısında bulundu. Sendika, Başbakan Ünal Üstel’e de “süresiz grev bildirimi” yolladı. İş yavaşlatma eylemi başlatan sendika, Kurum Yönetim Kurulu’na sundukları taleplerine cevap verilmezse Pazartesi gününden itibaren eylemlerin dozunun artırılacağını açıkladı. El-Sen Yönetim Kurulu dün Kıb-Tek Merkez Binası önünde konuyla ilgili basın açıklaması yaparken, “Topluma Hizmet Veremiyoruz. Sayaç Yok, Araç Yok, Malzeme Yok, Bakan Hiç Yok” yazılı pankart açıldı, bina girişine ise Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü için birer adet “patlak lastik” bırakıldı.

 

BIÇAKLI: AKSA’YA ZEMİN HAZIRLANIYOR… El-Sen’in bağlı olduğu Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı yaptığı açıklamada, sıkıntılara işaret ederek, AKSA için zemin hazırlandığını savundu. Aksa’nın sözleşmesinin bir sene sonra biteceğini hatırlatan Bıçaklı, AKSA’nın sözleşmesinin 20 yıl daha alım garantili şekilde uzatılmak istendiğini ileri sürdü. “Bir yıl oldu yakıt meselesini çözemediler” eleştirisinde bulunan Bıçaklı, özelleştirmeleri amacıyla devlete bağlı kurum ve kuruluşların bilerek ve isteyerek batırılma noktasına getirildiğini savundu. Bıçaklı, bu konuda KTHY örneğini hatırlattı.

 

SANTRALDE 10-15 GÜNLÜK YAKIT KALDI… Kurumda 10-15 günlük yakıt kaldığını açıklayan El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer de “Ekim ayını çıkarmayız” dedi. İhalenin sonuçlanamayacak olması nedeniyle yine ihalesiz alımların olacağını kaydeden Cesurer, mevcut fiyatların üzerinde alım yapılacak olursa o yakıtı santrallere boşaltmayacaklarını söyledi. Uyarılarının dikkate alınmasını temenni eden Cesurer, aksi durumda gelecek haftalarda tüm üyelerinin Lefkoşa’ya döküleceğini ifade ederek, “Döküldükten sonra yasak koyarız, kapatırız denirse biz de şalteri kapatmasını biliriz” dedi. El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu ise geçen hafta Kıb-Tek Yönetim Kurulu’na taleplerini yazılı ilettiklerini ancak geriye dönüş olmadığını kaydetti ve eylemde kararlı olduklarını vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu