GenelKıbrısManşetToplum

EL-SEN yaşanan elektrik kesintilerinin nedenlerini açıklayarak sorumluların cezalandırılmasını istedi

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) ülkede yaşanan yüksek sıcaklıklarla birlikte sıklıkla meydana gelen ve bir türlü çözüm üretilemeyen elektrik kesintileri ve yaşanan kesintilerin arıza nedenleri hakkında açıklamalarda bulundu.

EL-SEN adına EL-SEN Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu tarafından yapılan açıklamada, 45 derece sıcaklıklarla birlikte dönüşümlü elektrik kesintilerinin devam edeceği belirtildi.

Arıza nedenleri hakkında açıklamada bulunan Tuğcu, zamanında tedarik edilmeyen bakım malzemeleri, bundan kaynaklı gününde yapılmayan bakımlar yüzünden dönüşümlü elektrik kesintilerinin Ağustos ve Eylül ayı içerisinde de devam edeceğini belirtti.

EL-SEN tarafından açıklanan arıza sebepleri sırayla şu şekilde;
1-Termik santral 1 ünitesinin yatak arızası nedeni ile devre dışı kalmıştır, Arızaya müdahale ve soğutma çalışmaları başlamış tahmini müdahale bu akşam gece yarısında başlayabilir ve arıza giderme çalışması 10 saat kesintisiz çalışma ile devreye alınmaya başlar , arıza sebebi gününde yapılmayan bakımlar ve yedek parça sorunudur.

2- Dizel santral 8. Makine krank arızası nedeni ile 2 senedir devre dışıdır garanti kapsamında olan makine sorumluluğu kimsenin kabul etmemesi nedeni ile devre dışıdır.

3- Dizel santral 7. Makine ise bakım saatinin geçmesi ve eksik bakım ve yedek parçalar yüzünden devre dışıdır.

4- Dizel santral 1,2,3,4,5,6 Makineler radyatör arızasından dolayı ve radyatör alınmamasından dolayı eksik üretim yapmaktadır.

5- Dizel santral 1,2,3,4,5,6, makineler 12 bin saatlik periyodik bakımları yapılmadığı ve talimatlar dışında çalıştırıldığı için tam kapasite çalışmamaktadır.

Sorunların açık bir şekilde belli olmasına ve sendikanın uyarılarına rağmen KIB-TEK Genel Müdürü Dalman Aydın’a da konu ile ilgili sorular soran EL-SEN yetkilileri; “Neden bakım ve yedek parça planlaması yapmadınız ?”, “Yedek Parça Alımlarının Gecikme Sebepleri nelerdir ?”, “Hala daha Teknecik’te ve Bölgelerde Malzeme eksiklikleri neden devam etmektedir ?” bu soruların cevaplarını almak istediklerini belirterek, “Takdir ve sorgulama biz çalışanlar üzerine değil de bizi yönettiğini zanneden UBP-DP-YDP Hükümetine ,Kıb-Tek Yönetim Kuruluna ve Kıb-Tek Genel Müdürüne yönelmesi gerekmektedir, sorumlular bir an önce cezalandırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu