KıbrısManşetSiyasetToplum

El-Sen’in Anayasa Mahkemesi’nde açtığı dava karara kaldı

El-Sen'in Kamu İhale Yasası’nda yapılan değişiklikle ilgili Anayasa Mahkemesi’nde açtığı davanın ilk duruşmasının ardından sendika yetkilileri açıklamalarda bulundu.

El-Sen’in Kamu İhale Yasası’nda yapılan değişiklikle ilgili Anayasa Mahkemesi’nde açtığı davanın ilk duruşmasının ardından sendika yetkilileri açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Genel Başkanı Çağlayan Cesurer, KIB-TEK’in kurulu gücünün ülkedeki elektrik ihtiyacının yüzde yüzünü karşılayabilecek durumda olduğunu vurgulayarak, sadece çok sıcak ve çok soğuk dönemlerde bir açık yaşandığını vurguladı. “Maalesef o küçük açıklar için kendi üretimimizi durdurup yılda 30 milyon dolar ödeyerek elektrik alıyoruz. Bu rakamla 250 kw’a kadar konutlara ücretsiz elektrik sağlayabilirdik” diyen Cesurer, “KIB-TEK’e bile isteye yapılmayan yatırımlar ortadayken adrese teslim yasa değişikliğinin Anayasa’ya uygun olmadığı gerekçesiyle yargıya başvurduk ve son sözü yargı söyleyecek” şeklinde konuştu.

“Kamu İhale Yasası’nda değişiklik yapılırken ‘kişi çıkarları gözetilerek’ yapıldığını savunuyoruz” diyen avukat Serkan Mesutoğlu, “Bu düşüncemizi destekleyen siyasilerin açıklamaları da mevcuttur” diyerek, 3 saatlik duruşmanın ardından Anayasa Mahkemesi’nin davayı karar için süresiz şekilde ertelediğini açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu