KıbrısManşet

EL-SEN’in eylemine Türk-Sen’den destek

Enerji ve Ekonomi Bakanlığı önünde ateşli, sulu ve sloganlarla eylemlerine devam eden Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (ELSEN) Enerji ve Ekonomi Bakanı'nı aşağıya çağırdı.

Enerji ve Ekonomi Bakanlığı önünde ateşli, sulu ve sloganlarla eylemlerine devam eden Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (ELSEN) Enerji ve Ekonomi Bakanı’nı aşağıya çağırdı.

EL-SEN’in eylemine destek veren Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı da Enerji ve Ekonomi Bakanlığı önünde açıklamalarda bulundu.

“Kurumlar halkın malıdır. Kim gelirse gelsin devamlılık vardır. 4 ay içinde 60 megawatt santral alacaksınız diye Başbakanın imzası var 244 ay oldu hani imzanızın karşılığı” diye bağıran Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı’nın arkasından ‘Yalan’ nağraları atılmaya başlandı.

Konuşmasına devam eden Bıçaklı, Enerji ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı’nın ‘El-Sen’in neden greve gittiğini anlamadım’ sözlerini alıntılayarak, “Sen hala anlayamadıysan ben de sana bu saatten sonra anlayacağın dilde anlatabilirim. 2019’un sonunda biten Toplu İş Sözleşmesi 17 aydan beri imzalanmıyor. Gelin imzalayalım dediğimizde ise biz sürekli farklı bahanelerle geldiler. Şimdi de çalışanların neden greve gittiğini anlamamış” şeklinde konuştu.

“ESKİ EVLERDEKİ SAYAÇLAR SÖKÜLÜP YENİ EVLERE TAKILIYOR”

“Bütün toplumun dikkatini çekerim” diyerek söze başlayan Bıçaklı eski kullanılmayan evlerden saatlerin söküldüğünü ve yeni evlere takıldığının altını çizdi. Evlerdeki sayaçların parasının ödendiğini vurgulayan Bıçaklı, “Bu sayaçların kişilerin malıdır. Kime sordun da alıyorsun ya sen bu sayaçları mahkemelik konudur bu. Sendikayı çağırıp sorunları çözmek yerine sürekli polisi, itfaiyeyi yolluyorlar. Seni işten atarım seni sürerim bu nedir ya? Yönetici böyle olmaz. Kıb-tek’te elektrik var kim elini uzatırsa, onu teper onu yakar” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu