EğitimKıbrısManşetSiyasetToplum

Elcil: Hükümet bu süreçte 11 okul ve 82 cami yapıldı

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, ülkedeki okul yetersizliği konusuna dikkat çekerek, önceliğin camilere değil de okullara verilmesinden ötürü şu an ciddi bir sıkıntı yaşandığını ifade etti.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, bu sabah Sim TV’de Gazeteci Serhat İncirli’nin sunduğu programa konuk olarak, eğitim konusunda açıklamalarda bulundu.

Ülkemizde okul yetersizliği konusuna dikkat çeken Elcil, önceliğin camilere değil de okullara verilmesinden ötürü şu an ciddi bir sıkıntı yaşandığını ifade etti.

Elcil, bu süreçte 11 okul, 82 cami yapıldığından bahsederek, Güney’e bakıldığında ise her bir okuldaki öğrenci sayısının 400’ü geçmez iken ülkemizdeki sadece 23 Nisan İlkokulu’nda binin üzerinde öğrenci olduğundan ve diğer okullarda da durumun farksız olduğuna vurgu yaptı.

Sınıfların kalabalığı söz konusuyken ve pandemi sürecinden bahsederken, geçmişten gelen sorunların şu an ayyuka çıktığının gözler önüne serildiğini ifade eden Elcil, Girne gölgesinde şu an okul yapacak yer olmadığına işaret etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu