GenelKıbrısManşet

Elektrik “altın tepside” AKSA’ya mı?

Elektrikte yüz milyonlarca dolarlık üç ana projenin ihalesiz ve adrese teslim uygulamayla AKSA’ya verileceği iddia edildi

Dondurucu soğuklarda karanlık geceler geçiren vatandaşlar, elektrikteki gelişmeler karşısında iyice buz kesti

1- Yüz milyonlarca dolarlık kablo projesi,

2- Santralin kapasite artırımı projesi,

3- Alım garantili üretim hakkı iştah kabartıyor

ÖZEL HABER

ŞAŞIRTICI GELİŞMELER OLUYOR…

Elektrikte yüz milyonlarca dolarlık kablo projesinin, santralin kapasite artırımı projesinin ve alım garantili üretim hakkının ihalesiz ve adrese teslim şekilde verileceği iddia edilirken, son dönemlerde ülkede büyük sıkıntılar yaratan elektrikle ilgili sorunların, bu yöndeki çabaların ürünü olduğu ileri sürüldü. HP Enerji Komitesi Başkanı Yusuf Avcıoğlu, yankı yaratan iddialarına yenilerini eklerken, bu kez de siyasilerin AKSA şirketiyle olan ilişkilerini ele aldı. Avcıoğlu, Başbakan Ünal Üstel’in AKSA yöneticileriyle yemek yemesini ve kabinenin iki üyesinin bu şirkete işaret eden açıklamalarını iddialarının dayanak noktası yaptı.

 

KABİNE ÜYELERİNİN BAĞI NEDİR?

KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun eski asbaşkanlarından da olan Avcıoğlu’nun iddiaları şöyle: “Önce AKSA ile sözleşme uzatmak isteyen Sunat Atun, ardından hem sözleşme uzatmak hem de kabloyu AKSA’ya vermek isteyen Erhan Arıklı, akabinde AKSA ile gizli yemekler organize eden Ünal Üstel, hem kapasite artışı hem sözleşme uzatılması hem de kabloyu AKSA’ya vermek isteyen Hasan Taçoy. İnsan sormadan edemiyor, ‘AKSA’nın yönetim kurulu üyesi misiniz? Hissedarı mısınız? Tamamen duygusal bağınız mı var?’ AKSA’ya ‘Kablo Projesi’ni hangi hak ve yetkiyle ihalesiz vermeye çalışıyorsunuz?”

TAÇOY AKSA’YI İŞARET ETTİ…

Bu arada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy dün katıldığı bir TV programında AKSA’nın sözleşmesinin bir yıl sonra biteceğine işaret ederek, şöyle konuştu: “AKSA ile devam edilmeyecekse 150 megavatlık bir güç piyasadan çekilecek veya risk alarak AKSA ile sözleşmeyi uzatacağız. Ya ‘eyvallah, güle güle gidin’ diyeceğiz ya da nikâh tazeleyeceğiz. Yaptığımız tartışmalarda AKSA ile nikâh tazelemek daha ağır basıyor; ama şartlı… Şart ise elindeki kapasiteyi en az 100 megavat artırması ve enterkonnekte sistemin nasıl olabileceğini bize göstermesi.”

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu