GenelKıbrısManşet

Elektrik eziyeti yeniden başladı

El-Sen, Kıb-Tek yönetiminin Teknecik’in verimli çalışması için gerekli adımları atmadığı suçlamasını yineledi

“SORUMLUSU YÖNETİM”

Cehennem sıcaklarının yaşandığı bugünlerde yeniden başlayan elektrik kesintileri halkı bezdirdi. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), kesintilerden dolayı “sorgulamanın çalışanlar üzerine değil, UBP-DP-YDP hükümetine, Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Yönetim Kurulu ile Genel Müdürüne yönelmesi gerektiğini” belirterek, “Sorumlular bir an önce cezalandırılmalıdır” dedi. Sendika, Teknecik Elektrik Santralinin tedarik edilmeyen bakım malzemeleri ve gününde yapılmayan bakımlar nedeniyle tam kapasiteyle çalışamadığını, dönüşümlü elektrik kesintilerinin bu ay ve gelecek ay da devam edeceğini de savundu.

AYDIN’A ZOR SORULAR!

El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, Kıb-Tek Genel Müdürü Dalman Aydın’a, “Sendikamızın sizi defalarca uyarmasına rağmen; neden bakım ve yedek parça planlaması yapmadınız? Yedek parça alımlarının gecikme sebepleri nelerdir? Hala Teknecik’te ve bölgelerde malzeme eksiklikleri neden devam etmektedir?” sorularını yöneltti. El- Sen’in “topluma doğru bilgi vermeye, açık ve şeffaf olmaya” devam edeceğini belirten Tuğcu, santralda yaşanan arızların nedenlerini de sıraladı.

TEKNECİK’TEKİ ARIZA NEDENLERİ

1- “Termik santral 1” ünitesi yatak arızası nedeniyle devre dışı kaldı. Arızaya müdahale için soğutma çalışmaları başladı, dün gece yarısı müdahaleye başlanması bekleniyordu. Arızanın 10 saat kesintisiz çalışmayla giderileceği tahmin ediliyor. Arıza nedeni gününde yapılmayan bakımlar ve yedek parça sorunu olarak gösterildi.

2- “Dizel santral 8. makine”: Krank arızası nedeni ile 2 senedir devre dışı; garanti kapsamında olan makine sorumluluğu kimsenin kabul etmemesi nedeni ile devre dışı kaldı.

3- “Dizel santral 7. makine”: Bakım saatinin geçmesi, eksik bakım ve yedek parçalar yüzünden devre dışı.

4- “Dizel santral 1, 2, 3, 4, 5 ve 6. makineler”: Radyatör arızasından dolayı ve radyatör alınmamasından dolayı eksik üretim yapıyor.

5- “Dizel santral 1, 2, 3, 4, 5 ve 6. makineler”: 12 bin saatlik periyodik bakımları yapılmadı. Talimatlar dışında çalıştırıldığı için tam kapasite çalışamıyor.

AYDIN: GÜNEY’DEN DESTEK

Öte yandan, Kıb-Tek Müdürü Genel Müdürü Dalman Aydın, santral arızasının giderilmesi için çalıştıklarını, dün Güney Kıbrıs’tan alınması beklenen destekle, planlı bir elektrik kesintisi öngörmediklerini söyledi. Aydın, yürütülen çalışmalarla arızalı santralin bugün devreye girmesinin beklendiğini kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu