EkonomiGenelKıbrısManşet

Elektrik faturası maaş artışını süpürdü

Temmuz ayı elektrik faturaları vatandaşı çileden çıkardı. Bir önceki döneme göre, faturalar 3-4 kat yüksek geldi!

Temmuz ayı elektrik faturaları vatandaşı çileden çıkardı. Bir önceki döneme göre, faturalar 3-4 kat yüksek geldi!

AĞIR YÜKÜ VATANDAŞA YÜKLEDİLER

İhalesiz ve binbir oyunla daha pahalı alınan kalitesiz yakıtla sürekli zarara uğratılan Kıb-Tek’in ağır yükünü vatandaşın sırtına yükleyen yetkililer, toplumdan yükselen feryatları duymazlıktan gelmeyi sürdürüyor. Bir önceki ay, 300-400 TL gelen elektrik faturaları, bu ay 1,200-1,500 TL civarında geldi. Vatandaşlar ülkede astronomik oranlara çıkan pahalılıkta nasıl geçineceğini kara kara düşünürken, çözümsüz dertlerine şimdi elektrik faturalarının nasıl ödeneceği, kavurucu yaz sıcaklarında en ekonomik şekilde nasıl serinleyecekleri de eklendi. Dudak uçuklatan faturalar karşısında ne yapacağını şaşıran vatandaşın öfkesi sosyal medyada patladı. Eline aylık faturası geçen vatandaş veryansın etti.

ESKİ BAKAN BİR BARDAK SOĞUK SU İÇTİ

İş insanı ve eski Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yapan Atakan, “Sürekliliği dahi olmayan elektriğe gelen fatura inanılmaz. Elektriğin neden bu kadar pahalı olduğunu, üretimden hanelerimize gelene kadar zincire eklenen halkaları saymakla bitiremeyiz sanırım. Bu pahalılığın baş müsebbibi olan tilkilerin, horozların, farelerin, gufilerin, gargaların, çakalların, guru gahramanların ‘……….’ deyip 1 bardak soğuk su içiyorum. Bize müstahak” dedi.

BARÇIN: İŞLERİ GÜÇLERİ YALAN

CTP Milletvekili Devrim Barçın, Temmuz ayında gelen elektrik faturası karşısında sosyal medyada isyan edenlerden biriydi. İşte Barçın’ın sosyal medya paylaşımı: Ocak ayında 1.205 kws’ye 1.187 TL, Temmuz’da 962 kws’ye 3.300 TL elektrik faturası geldi. Artış oranı %178. Peki 6 ayda hangi girdi maliyeti bu oranda arttı ki. İhalesiz akaryakıt alan UBP-DP-YDP yetkililerinin, kurumu milyonlarca TL zarara uğratmasının bedelini, halk olarak biz ödüyoruz işte Bir de çoklu tarifeye döneceğiz demişlerdi aylar önce. İşleri güçleri yalan.”

AKYİĞİT’TEN GARİP SAVUNMA: SICAKLARDANDIR

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akyiğit ise vatandaşın isyanını görmezden gelerek, Temmuz ayında elektriğe yapılacak olan zammı Haziran başında duyurduğunu iddia etti. Akyiğit, bir TV programında elektriğe kilowatt başına 60 kuruş zam yapıldığını açıkladığını ileri sürerken, bir ay öncesine kıyasla 3-4 misli fazla gelen faturaların yapılan bu zamdan çok; sıcaklar nedeniyle artan elektrik tüketiminden kaynaklandığını savundu. Akyiğit’in bu açıklamasına da sosyal medyadan çok ağır eleştiriler yağdı. Vatandaşın başta Kıb-Tek olmak üzere hükümete de öfkesi giderek artıyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu