GenelKıbrısManşetSağlık

Elektrik kesintileri halkı bezdirdi

Ülke genelinde dün sabahın erken saatlerinde başlayan elektrik kesintileri uzayarak devam etti. Birçok bölgede 2-3 kez kısa süreli elektrik kesintileri yaşanırken, bazı bölgelerde ise uzun süreli elektrik kesintileri yaşandı

Ülke genelinde dün sabahın erken saatlerinde başlayan elektrik kesintileri uzayarak devam etti. Birçok bölgede 2-3 kez kısa süreli elektrik kesintileri yaşanırken, bazı bölgelerde ise uzun süreli elektrik kesintileri yaşandı.

Vatandaş isyanda! “Birileri ya kasıtlı olarak ya da görevini ihmal ederek bizleri karanlıkta bırakıyor”

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, kesintilerin arıza kaynaklı olmadığını vurguladı

VATANDAŞLAR ÖFKELİ VE TEPKİLİ

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) tarafından dün Cumhuriyet Meclisi önünde eylem gerçekleştirdiği esnada ülke genelinde elektrik kesintilerinin yaşanması toplumda tepkiye neden oldu. Birçok vatandaş elektrik kesintilerinin tesadüf olmadığını savunurken, siyasi tartışmalar nedeniyle toplumun cezalandırıldığını ifade etti. “Sendika ile hükümet arasındaki siyaset ve çıkar kavgasına toplum kurban ediliyor” diyen vatandaşlar, “Biz faturalarımızı günü gününe öderken, birileri ya kasıtlı olarak ya da görevini ihmal ederek bizleri karanlıkta bırakıyor. Hastası, bebeği olan var. Bu yapılanlar bize reva mı?” sözleriyle öfkesini dile getirdi.

AYDIN: ENTERKONNEKTE SİSTEME MÜDAHALE EDİLDİ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Genel Müdürü Dalman Aydın, ülke genelinde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aydın, yaptığı açıklamada, eylem esnasında enterkonnekte sisteme bir müdahalenin söz konusu olduğunu ve bu müdahale nedeniyle de oluşan ani frekans değişikliği sonucu sistemin kendisini korumak amaçlı olarak kapattığını ve bunun sonucunda da elektrik kesintileri yaşandığını söyledi. Aydın, kesintinin arıza kaynaklı olmadığının altını çizerek, kesintiye neden olan müdahalenin kim ya da kimler tarafından yapılmış olduğunu henüz tespit edilemediğini de sözlerine ekledi.

PAŞA: KESİNTİLER SABOTAJ KAYNAKLI

Öte yandan KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa ise elektrik kesintileri konusunda yaptığı açıklamada, Çeşitli bölgelerde sisteme sabotaj yapıldığı ve bu nedenle kesintilerin yaşandığını belirtti. Paşa, “Birini suçlayamam ama benim de müdürden aldığım bilgi bu yönde” şeklinde konuştu.

KIBTEK: ARIZALARA MÜDAHALE EDİLMİYOR

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu tarafından ülke genelinde meydana gelen elektrik kesintilerine ilişkin yapılan açıklamada, “Elektrik şebekesine dıştan yapılan müdahaleler neticesinde arızalar yaşanmaktadır. El-Sen’in eylemde olması ve arızalara müdahale etmemesinden ötürü birçok bölgemiz enerjisiz kalmıştır” denildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu