KıbrısManşet

“Elektrik kesintilerinin amacı halk ile KIBTEK’i birbirine düşürmek”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) tarafından KIB-TEK önünde basın açıklaması gerçekleştiriyor.

KIB-TEK önünde basın açıklaması yapan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) süresiz grev yapacağını duyurdu.

Duyarsızlığına, ilgisizliğine KIB-TEK’i  ortadan kaldırmaya çalışan anlayışa dur demek için buradayız” diyen EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç, “Vatandaşı rahatsız edecek eylemlere girmeyeceğiz ancak bugünden itibaren süresiz bir greve giriyoruz” dedi.

“Öncelikle birinci maddemiz bu toplum yıllardır süründürülüyor. Elektriği ucuzlatacağım diyenler yüzde 15-20 civarında zam yapıyorlar. İkinci olarak ambarda malzememiz kalmadı. Yakıt ihalesi tamamen hukuksuz bir şekilde çıkar sağlanmak için karanlık işlere bulandırılmaktadır. Aksa’ya hakketmediği ödemelerin yapılması için borçlanıyor bu ayda 150 bin borçlanıldı” ifadelerine yer veren Özkıraç, eylem kararının bu gece 00:01 itibari ile başladığını ve hastane gibi elzem yerlere gerekli hassasiyetin yapılacağını ve vatandaşın mağdur edilmeyeceğinin altını çizdi.

Son günlerde sürekli elektrik kesintisinin yaşandığının ve bunun amacının da KIBTEK çalışanları ile toplumun birbirine düşürülmeye çalışıldığını vurgulayan Özkıraç, “KIBTEK toplumun malı çalışanların değil” şeklinde konuştu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu