GenelKıbrısManşet

Elektrik rezaletinden bıktık usandık

1, 3, 5 saat dedikleri elektrik kesintileri 8-10 saati buldu, vatandaş da esnaf da iş insanı da fena halde gerildi

1, 3, 5 saat dedikleri elektrik kesintileri 8-10 saati buldu, vatandaş da esnaf da iş insanı da fena halde gerildi

Tabipler Birliği, elektrik kesintileri nedeniyle hastaların yaşamının tehdit altında olduğunu vurguladı

HER EVDEN FERYAT VE KÜFÜR YÜKSELİYOR

Ülkede geçtiğimiz Pazar akşamından bu yana giderek artan sürelerle yaşanmakta olan elektrik kesintileri toplumun tüm bireylerini gerdi. Kıb-Tek ve hükümet yetkililerinin 1, 3, 5 saat dedikleri elektrik kesintileri 8-10 saati aştı. Hemen hemen her evden kesintilerle ilgili feryatlar ve küfürler duyulurken, özellikle sağlık sorunu yaşayanlar ve küçük çocuğu bulunanlar ciddi sıkıntılarla boğuşuyor. Bunun yanında üretim yapamayan, hatta işyerini kapatan esnaf ve iş insanı var. Jeneratörlerin yakıtına harcanan paralar, iş insanlarının zararına çalışmasına neden oluyor. Zararların boyutu çoktan yüz binlerce lirayı aştı.

GERÇEK SORUMLU-SORUMLULAR NEREDE?

Başta Kıb-Tek çalışanlarının sendikası El-Sen olmak üzere konuya yakın çevreler, yaşanan “elektrik rezaletine” yakıt teminindeki aksaklıkların neden olduğu fikrinde birleşirken, Kıb-Tek’ten sorumlu Maliye Bakanı Sunat Atun’un krizin ortasında ülkeden ayrılması eleştiri oklarının hedefi haline gelmesine neden oldu. Tüm bu gelişmeler içinde yakıtsızlıktan kaynaklanan kesintilerin gerçek nedeninin hala net olarak açıklanmadığı dikkati çekti. Yapılan açıklamalara göre 1-2 günlük yakıtın bugün ülkeye ulaşması bekleniyor.

GÜNEY’E BİR KEZ DAHA MUHTAÇ OLDUK

Kıbrıs sorununda iki devlet söylemlerinin iyice yoğunlaştığı bir dönemde elektrik sağlamada yine Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne muhtaç hale gelinmesi ironik bir gelişmeyi de ortaya çıkardı. Güney Kıbrıs’tan, önceki akşamdan itibaren 30 megawatt elektrik alınmaya başlandı. Kıb-Tek yetkililerinden edinilen bilgiye göre, elektrik arzında ortaya çıkan sorunun giderilmesine yardımcı olmak amacıyla Güney Kıbrıs’tan dün akşamdan bu yana elektrik alınıyor.

SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Elektrik sıkıntısı nedeniyle birçok tepki ve uyarı gelirken, en önemlisi Tabipler Birliği’nin açıklamasıydı. Birlik, elektrik kesintileri nedeniyle hastaların yaşamının tehdit altında olduğunu vurguladı. Yapılan yazılı açıklamada, “Hastanelerde elektrik kesintilerin sıklaşması ve sürenin uzaması ile jeneratörlerin devreye girmesinde ve yeterliliğinde sorunlar yaşanıyor. Sağlık hizmet sunumunda aksaklıklar baş göstermeye başladı. Ayrıca yetkililer, evde elektrikle çalışan tıbbi cihazlarla yaşamlarını sürdürmek zorunda olan ciddi, hayatı tehdit edici kronik hastalıkları olan hastaları unuttuğu veya görmezden geliyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu