EkonomiGenelKıbrısManşet

Elektrik zammı yolda

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Amca, Mayıs ayı tüketimi faturalarının neden halen hesaplanıp tüketicilere gönderilmediği sorusuna yanıt verdi. Elektrik tarifelerinin yeniden güncellendiğini açıklayan Amca, hükümetin zammın büyük bir bölümünü üstleneceğini açıkladı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Amca, Mayıs ayı tüketimi faturalarının neden halen hesaplanıp tüketicilere gönderilmediği sorusuna yanıt verdi. Elektrik tarifelerinin yeniden güncellendiğini açıklayan Amca, hükümetin zammın büyük bir bölümünü üstleneceğini açıkladı

ELEKTRİK FATURALARI 6 GÜN GECİKTİ

Her ayın 1’inde gönderilen elektrik faturalarının, bugün Haziran ayının 6’ncı günü olmasına rağmen henüz gönderilmemiş olması vatandaşları oldukça tedirgin etti. “Elektrik tarifeleri yine mi zamlanıyor”, “faturalar zamlı mı gelecek” diyerek endişelenmeye başlayan vatandaşlar, Mayıs ayı tüketimi faturalarının neden halen hesaplanıp tüketicilere gönderilmediğini sorgulamaya başladı. Konuyla ilgili olarak GIYNIK Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Amca, Bakanlar Kurulu tarafından yayınlanan Nizamname gereği her 2 ayda 1 elektrik tariflerinin hesaplama yapılıp güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

AMCA: BAKANLAR KURULU ARTIŞIN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ ÜSTLENECEK

Elektrik üretim maliyetinin artması nedeniyle, tarife artışına gidildiğini ve yapılan hesaplamalar sonucunda ortaya çıkan fatura meblağlarının oldukça yüksek olduğun kaydeden Hasan Amca, Bakanlar Kurulu’nun tarife artışından kaynaklı kabaran faturalara çare aradığını ifade etti. Bakanlar Kurulu’nun faturalara yansıyan zammın büyük bir kısmını üstlenmek amacıyla çalışma başlattığını kaydeden Hasan Amca, Bakanlar Kurulu’nun alacağı karar doğrultusunda faturaların yeniden hesaplanıp kısa bir süre içerisinde tüketicilere gönderileceğini de vurguladı.

“HALKIN ALIM GÜCÜNÜ KORUMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Nizamname gereği 2 ayda 1 yapılması gereken tarife güncellenmesinin gerçekleştirildiğini açıklayan Hasan Amca, geride bıraktığımız iki ayda döviz kurlarında ciddi bir artış yaşanmasına ve yakıtın varil fiyatının da yükselmesine rağmen, toplumun alım gücünü aşağıya çekmemek adına ortaya çıkan rakamın tamamının, halkın alım gücünü korumak adına elektrik faturalarına yansıtılmayacağını da belirtti.

ŞAHİNER: AKSA ORTADAN KALKMADAN ELEKTRİK FİYATLARI UCUZLAMAZ

Öte yandan, Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Salahi Şahiner, bugün uygulanan fiyat tarifeleri ile birlikte 1000 KWS tüketim için ortalama 2 bin 700 TL gelen faturanın, yaklaşık olarak 400 TL’lık kısmının AKSA’dan kaynaklandığını iddia ederek, “AKSA’nın olmadığı durumda 2 bin 700 TL fatura ödeyen bir işletme veya vatandaşın 2 bin 300 TL ödeme yapacağı anlamına gelmektedir” dedi. Şahiner, “Yatırım yapılması durumunda yeni nesil santrallerin verimliliğinin daha yüksek olacağı, buhar türbinlerinin daha az çalıştırılacağı ve birim KWS için daha az yakıt harcayacağı gerçeği ile birlikte elektrik faturalarında ciddi bir indirime gidilebileceği gerçeği ortada iken AKSA sözleşmesini uzatmaya çalışmak halk düşmanlığı değil midir?” diye sordu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu