GenelKıbrısManşet

Elif Lort’un katili suçlu bulundu

Mahkeme sokak ortasında hunharca katledilen Elif Lort’un katilini suçlu buldu

DEVRİM DEMİR

Mahkeme sokak ortasında hunharca katledilen Elif Lort’un katilini suçlu buldu

Girne’de 8 Mart 2020 tarihinde kızının kaldığı apartmanın boşluğunda saçlarından sürüklenerek sokak ortasında Elif Lort’u vahşice katleden Abdullah Çelik aleyhine getirilen 4 davadan suçlu bulundu.

‘Taammüden katillik’, ‘Adam öldürme’, ‘Kanunsuz bıçak taşıma’ ve ‘uygunsuz davranış, sarhoşluk” suçlarından yargılanan Çelik bugün yeniden yargı önündeydi.

Girne Ağır Ceza Mahkemesinde Başkanlığını Banu Soyer’in yaptığı, Kıdemli Yargıç Mine Ozankaya ve Yargıç Temay Sağer’in baktığı davada sanık Abdullah Çelik yargılandığı tüm davalardan suçlu bulundu.
2020 Mart ayından bu yana yargılanmayı hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde bekleyen Çelik, aleyhine getirilen ‘Taammüden katillik’ suçunu kabul etmeyerek uzun soluklu duruşma yapılmıştı.

MAHKEME CİNAYETİN ‘VAHŞİCE’ İŞLENDİĞİNE BULGU YAPTI…

Mahkeme Başkanı Banu Soyer, cinayetin 8 Mart 2020 tarihinde Girne’de işlendiğini anımsattı. Mahkemeye aktarılan olguları incelediklerini ve sanığın alkollü bir şekilde kendini istemeyen Elif Lort’u takip ettiğini tasarrufunda bulundurduğu bıçakla bir çocuk annesi kadını sokak ortasında 11 yerinden öldürücü darbelerle bıçakladığını söyledi.

Başkan Soyer, sanığın cinayeti tasarlayarak, soğukkanlı bir şekilde vazgeçecek zamanı olmasına rağmen eylemini devam ettirerek Lort’u vahşice katlettiğini kaydetti.

Tüm olguların tek tek incelendiğini ifade eden Soyer, sanık Abdullah Çelik’i ‘Taammüden katillik’ ve diğer üç davadan suçlu bulduklarını belirtti.

KARAR İÇİN ERTELENDİ…

Başsavcılık adına davada yer alan Kıdemli Savcı Egemen Metay, sanığın herhangi bir sabıkası olmadığını cinayetin 8 Mart 2020 tarihinde işlendiğini, Çelik’in 27 Mart tarihine kadar poliste tutuklu soruşturulduğunu ve aynı tarihte mahkeme emri ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildiğini kaydetti.

Sanık avukatı ise hitabını yapabilmek için mahkemeden kısa bir süre talep etti.

Mahkeme, yapılan beyanların ardından karar için davayı erteleyerek oturumu kapattı.

ÖLÜMÜ ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA GELMİŞTİ…

İstemediği adamın saldırısı sonucu Dünya Kadınlar Günü’nde bıçaklanan talihsiz kadın Elif Lort’un yardım çığlığına herkes seyirci kalmıştı. Girne Polis Müdürlüğü sokağının hemen arka mahallesinde yaşanan vahşi cinayete tanıklık edenler olay anını cep telefonu kamerasına çekerek sosyal medyada paylaşırken, bir çocuk annesi Lort sokak ortasında can vermişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu