GenelKıbrısManşet

Elimizdeki kelepçeleri çıkarın artık çalışmak istiyoruz

Turizm Üst Kurulu’nun ardından Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği de Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne çağrıda bulunarak 1 Temmuz’da ülkenin tamamen turizme açılmasını istedi

HÜKÜMET VE SAĞLIK ÜST KOMİTESİ BİR AN ÖNCE KARARINI AÇIKLAMALI… Turizm Üst Kurulu 1 Temmuz’da turizmin önünün açılması isteminin ardından ortaya çıkan bu sonuçların, KKTC hükümeti tarafından karara bağlanması, Turizm Bakanlığı ve sektör çalışanlarının ellerindeki kelepçelerin çıkarılmasını bekledikleri ifade edildi.

ÇİFT AŞI VE ÇİFT PCR İLE KKTC’YE GİRİŞ SAĞLANMALI… KITSAB yetkilileri. “Buna göre, çift aşılı kişilerin KKTC’ye girişlerinin herhangi bir test koşuluna bağlanmaması, çift PCR testi ile girişlerin karantinasız olarak düzenlenmesi, Güney Kıbrıs’a gelen turistlerin aynı koşullarla KKTC’ye geçebilmesinin sağlanması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

HAVAYOLLARI UÇUŞLARDA SERBEST BIRAKILMALI… “KKTC hükümeti, en erken zamanda, uçuşlar üzerindeki denetimini kaldırmalı ve hava yolu şirketlerimiz uçuş düzenleme konusunda serbest bırakılmalıdır”

EKONOMİK ÇÖKÜNTÜ TURİZM İLE AYAĞA KALKACAK… Ülkenin başlıca gelir kaynağı olan turizm sektörünün çalışmasına olanak verecek kararların alınmasının zamanının geldiğine dikkat çekilerek, ülkedeki ekonomik sıkıntının turizmin tam kapasite ile çalışmaya başlamasıyla aşılacağı ifade edildi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun başkanlığını yaptığı Turizm Üst Kurulu’nun “1 Temmuz’da turizmin önünü açın” açıklamasının ardından Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) da Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’na çağrıda bulunarak, “Elimizdeki kelepçeleri çıkarın artık çalışmak istiyoruz” dedi.
KITSAB tarafından yapılan açıklamada, aşılanmaktan memnun olduklarını ancak artık çalışmak istedikleri ifade edilerek 1 Temmuzda turizmin tamamen açılmasını talep etti.

EKONOMİK ÇÖKÜNTÜNÜN KURTULUŞU TURİZMİN AÇILMASIDIR

Turizm Üst Kurulu’nda ortaya çıkan bu sonuçların, KKTC hükümeti tarafından karara bağlanması, Turizm Bakanlığı ve sektör çalışanlarının ellerindeki kelepçelerin çıkarılmasını beklediklerini ifade edilen açıklamada, “Hükümetimizin yurttaşlarımızın aşılanması konusunda sağladığı başarıyı bu alanda da tekrarlamasının, salgının yarattığı ekonomik çöküntü altında ezilen halkımızın rahatlamasına neden olacağı açıktır.”

AŞILI VE ÇİFT PCR’LILAR ÜLKEMİZE GİREBİLMELİ

Ülkenin başlıca gelir kaynağı olan turizm sektörünün çalışmasına olanak verecek kararların alınmasının zamanının geldiğine dikkat çekilen KITSAB yetkilileri. “Buna göre, çift aşılı kişilerin KKTC’ye girişlerinin herhangi bir test koşuluna bağlanmaması, çift PCR testi ile girişlerin karantinasız olarak düzenlenmesi, Güney Kıbrıs’a gelen turistlerin aynı koşullarla KKTC’ye geçebilmesinin sağlanması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

HAVAYOLLARI SEFERLERDE SERBEST BIRAKILMALI

KITSAB yetkilileri yaptıkları açıklamada, hükümetin bahsi geçen kararları alsa dahi turizm sektörünün çalışabilmesi uçuş sayısının artmasına bağlı olacağı dikkat çekildi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Unutulmamalıdır ki KKTC’ye turist getirmek için yoğun bir faaliyet sürdürmemiz gerekecektir. Önemli çabalar ortaya konularak yaratılacak turizm potansiyelinin yeterli uçuş olanağı olmadığı gerekçesi ile heba edilmesi asla kabul edilebilir değildir. KKTC hükümeti, en erken zamanda, uçuşlar üzerindeki denetimini kaldırmalı ve hava yolu şirketlerimiz uçuş düzenleme konusunda serbest bırakılmalıdır”

1 TEMMUZ KARARINI BEKLİYORUZ

Turizm sektörünün 1 Temmuz tarihi itibariyle tam kapasite olarak çalışmaya başlamasını beklediklerini de kaydeden KITSAB yetkilileri, Turizm ve Çevre Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu tarafından Turizm Üst Kurulu toplantısı sonrasında yapılan açıklamada belirtildiği gibi, hava ulaşımındaki sınırlamaların kaldırılması ve ülkeye giriş koşullarının yeniden belirlenmesi gerektiğini belirtti.

KITSAB, KKTC’de Türkiye’den ve Avrupa Birliği’nden temin edilen aşıların yaygın olarak kullanıldığını, özellikle turizm sektörü çalışanlarına tek dozluk Johnson&Johnson aşısının yapıldığı ifade edildi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu