DünyaKıbrısKültür SanatManşetSporToplum

Elis yine Dünya Arenası’nda

Latin dans alanında Kuzey Kıbrıs’ın başarılı temsilcisi Elis Sermaye, 6 - 11 Aralık tarihleri arasında Meksika’nın Cancun şehrinde gerçekleştirilecek Euroson Latino World Salsa Championship organizasyonunda, salsa branşında dünyanın en ünlü yarışmacıları ile boy ölçüşecek.

İLK MÜCADELE FİNALE KALABİLMEK İÇİN

Dünyanın en önemli Latin dans organizasyonlarından biri olan, ‘Euroson Latino World Salsa Championship’ geçtiğimiz yıl pandemiden dolayı iptal edilmişti. Yarışma organizasyonunun bu yıl, Latin dansın beşiği olan Meksika’da yapılması kararı alınırken, 6 – 11 Aralık tarihleri arasında Cancun şehrinde gerçekleştirilecek olan organizasyona, 2019 yılında 9 yaşındayken ülkemizi temsilen özel davet alan Elis Sermaye, ilk aşamada 20 ülkeden, 25 yarışmacı ile ilk 10 yarışmacı arasına kalmak için mücadele edecek. Yaklaşık 1 yıldan beridir bu yarışmaya hazırlanan Elis Sermaye, yarışmaya direk finalden katılabilme şansını, birçok farklı ülkede gerçekleştirilen final elemelerine pandemi nedeniyle katılamadığı için kaybetti.

“EN BÜYÜK HAYALİM BAYRAĞIMIZIN GÖNDERE ÇEKİLMESİ”

Küçük temsilcimiz Elis, Meksika Cancun’da ilk olarak finallere kalabilmek için yarışacak. Amerika’dan İsabella Rivas ve Peru’dan Katie Macuare gibi minik dünya yıldızlarıyla aynı sahnede boy gösterecek olan Elis, hiçbir ambargoya maruz kalmadan ülkesini ismi ve bayrağı ile temsil edebileceği için ayrı bir heyecan ve gurur yaşadığını ifade etti. Geçmiş yıllarda da, Güney Kıbrıs’ta, Türkiye’de, Yunanistan’da,  Romanya’da, Meksika ve Kolombiya’da düzenlenen organizasyonlar arasında, Güney Kıbrıs ve Yunanistan hariç tüm ülkelerde ülkemiz adı ve bayrağı ile temsileyet başarısı gösteren Elis Sermaye, bu başarısı ile ambargoları aşma konusunda KKTC adına önemli adımlar atmaya devam ediyor. Küçük yaşına rağmen, büyük sorumluluk taşıyan Elis, “Bir gün şampiyonluğu kazanarak, bayrağımızın dünya devi ülkelerin bayrakları yanında göndere çekilmesi en büyük hayalim” diyerek, “Bir hayalim var” sloganıyla kendisini motive ettiğini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu