ManşetSpor

Eliz Maloney Yorgancı, 2022 yılına oldukça iyi bir başlangıç yaptı

Başarılı tenisçimiz Eliz Maloney Yorgancı, Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından organize edilen W25 turnuvasında final oynadı ve 2022 yılına oldukça iyi bir başlangıç yaptı.

Başarılı tenisçimiz Eliz Maloney Yorgancı, Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından organize edilen W25 turnuvasında final oynadı ve 2022 yılına oldukça iyi bir başlangıç yaptı.

İLK İKİ TURDA İNGİLİZLERİ DEVİRDİ
Ülkemizin yıldız tenisçisi Eliz Maloney Yorgancı, İngiltere’nin Bath şehrinde, Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından organize edilen W25 turnuvasında final oynayarak yine önemli bir başarıya imza attı. Turnuvaya çok iyi başlayan Eliz, ilk turda İngiliz rakibi Emily Appleton’ı 6-3 ve 7-6’lık setlerle 2-0 yenerek ikinci tura çıktı. İkinci turda bir başka İngiliz rakip Emma Wilson ile karşılaşan Eliz, maçı 6-3, 4-6 ve 6-4’lük setlerle 2-1 kazanarak çeyrek finalist oldu.

ÇEYREK VE YARI FİNALİ GEÇTİ FİNAL BİLETİNİ ALDI
Çeyrek finalde oldukça tecrübeli bir isim olan Estonyalı Elena Malygina ile karşılaşan Eliz, ilk seti 6-1 kaybetse de diğer setleri 6-2 ve 6-3’lük skorla alarak 2-1’lik skorla adını yarı finale yazdırmayı başardı. Eliz, yarı finalde oldukça güzel bir oyun çıkararak Çekyalı rakibi Gabriela Andrea Knutson karşısında 6-4 ve 6-0’lık setlerle 2-0 galip geldi ve çok rahat bir şekilde final biletini kaptı.

FİNALDE KAYBETTİ İKİNCİ OLDU
Eliz finalde ise İsveçli Caijsa Wilda Hennemann ile karşı karşıya geldi. Maça heyecanlı başlayan Eliz, bir türlü istediği oyunu sergileyemezken final mücadelesini 6-1 ve 7-5’lik setlerle kaybetti ve turnuvayı ikinci olarak tamamladı.

“ITF W25” SAHNESİNDE İLK KIBRISLI TÜRK
Böylece turnuvada bir hafta boyunca çok iyi oyunlar sergileyen Eliz, ITF W25’de oynayan ve finale kalan ilk Kıbrıslı Türk olarak bir ilke daha imza atmış oldu. Eliz turnuva sonrasında yaptığı açıklamada, performansından mutlu olduğunu belirterek, Covid 19 pandemisinin yarattığı zorluklara rağmen hedefinin yıl boyunca uluslararası turnuvalara katılarak dünya sıralamasında yükselmek olduğunu söyledi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu