DünyaManşet

Elon Musk, Twitter’dan reklamlarını çeken şirketlere küfretti

Teknoloji milyarderi Elon Musk, ABD’de katıldığı bir toplantıda, Twitter’ı boykot ederek reklamlarını çeken dev firmalara küfürle yanıt verdi.

Musk, ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times’ın çarşamba günü düzenlediği DealBook Summit etkinliğine katıldı.

Moderatör Andrew Ross Sorkin, söyleşide Musk’ın 16 Kasım’da attığı tweet üzerine Yahudi düşmanlığıyla eleştirilmesine ve büyük firmaların Twitter’dan reklamlarını çekmesine işaret etti.

Sorkin, Musk’ın 27 Kasım’da düzenlediği İsrail ziyaretinin, bu tepkilerin ardından bir “özür turu” olarak değerlendirilebileceğini de belirtti.

Musk ise bunun üzerine şirketlerin hamlesine dair “Reklam vermeyin. Eğer bana reklam ve parayla şantaj yapacaksanız, gidin kendinizi b**erin” dedi.

Musk, küfürlerinin ardından “Hey, Bob” diyerek, Twitter’dan reklamlarını çeken Walt Disney’in icra kurulu başkanı Bob Iger’a da seslendi.

Öte yandan Musk’ın aynı söyleşide küfürlü çıkışından önce tepki toplayan tweeti için özür dilemesi de dikkat çekti.

Elektrikli otomobil devi Tesla’nın CEO’su, paylaşımına dair “Platformda şimdiye dek yaptığım en aptalca şeylerden biriydi. Özür dilerim” dedi.

Musk ayrıca İsrail ziyaretinin bu paylaşımdan önce planlandığını ve meseleden bağımsız olduğunu savundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu