KıbrısKültür SanatManşetToplum

Elye’de festival coşkusu

6’ncı Doğancı Karpuz Kültür ve Sanat Festivali kortej ile başladı. Kortejin ardından festivalin açılışı yapılırken, 3 günlük festival bu akşam sona erecek

6’ncı Doğancı Karpuz Kültür ve Sanat Festivali kortej ile başladı. Kortejin ardından festivalin açılışı yapılırken, 3 günlük festival bu akşam sona erecek.


TÖRE: YERLİ ÜRETİM HER ZAMAN DESTEKLENMELİ
Meclis Başkanı Zorlu Töre açılışta yaptığı konuşmada, ülkenin birçok bölgesinde yerli üretimlerin adının verildiği festivaller yapıldığına değinerek, yerli üretime sahip çıkarak, destek vermenin çok önemli olduğunu kaydetti. Yerli üretimin her zaman desteklenmesi gerektiğini ifade eden Töre, üretimin ülkenin gelişimi ve kalkınmasında en önemli araçlardan birisi olduğuna vurgu yaptı. Töre, üretimlerin adının verildiği festivallere her zaman katılmaya ve halkın yanında olmaya çaba gösterdiklerini söyledi.

ATAOĞLU: BİRLİK VE BERABERLİK ÇOK DEĞERLİ
Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, festivalin organize edilmesinin önemine değinerek, katkı koyanlara ve stant açanlara teşekkür etti. Festivallerin sanatın ve kültürün unutulmamasına katkı sağladığını kaydeden Ataoğlu, festivallerdeki birlik ile beraberliğin önemli ve değerli olduğunu belirtti.

5 YIL ARADAN SONRA YENİDEN
 Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ise, festivalin 5 yıl aradan sonra yeniden yapıldığını ifade etti. Kaya, festivalin açılışını barışa verdikleri önemden dolayı 1 Eylül’de yapmayı planladıklarını, ancak ertelenerek gerçekleştirildiğini anlattı.

BARIŞIN ÖNEMİNE VURGU
 Doğancı Kalkındırma Derneği Başkanı Oğuz Vadili ise, dernek ve derneğin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi aktardı. Vadili konuşmasında ayrıca barışın önemini vurguladı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu